2018-08-14
同事介紹我地黎呢度食秘製特色雞煲,佢推介呢份海鮮火鍋套餐,有非常多類型既食物,逐一介紹。先黎刺身拼盤: 三文魚刺身、帆立貝刺身、特大蝦刺身等,刺身夠新鮮令我愛不釋手。跟住係人頭燉雞湯,非常入味,係老火雞湯夠足料。主角雞煲黎啦,叫左bb辣,雞仲係任食添,雞肉非常滑,味道仲好惹味,因為有花椒,食落真係夠晒色香味。店員介紹倒埋魷魚同牛柏葉落去雞煲度,味道真係非常夾,因為好快入味。將雞精華索晒入魷魚度簡直一流。打完雞煲仲可以打邊爐,海鮮拼盤包括原隻鮑魚,蟶子,蚌仔,大蝦,食材好新鮮,同時令水果鍋好夾。仲有牛頸脊,雪花平均,肉質爽滑好好食。其他任食配料有海蝦,魷魚,鯇魚,蝦滑,墨魚滑,雲吞水餃,響鈴,魚皮,蔬菜,真係多選擇到不得了。仲有手打蝦滑同墨魚滑,口感夠滑,肉質結實,味道鮮甜,感覺真係無得輸。最後甜點仲有椰汁燕窩,同白涼粉,兩份都令人滿意。其中白涼粉較特別,肉質夠爽,仲有黑糖,係好食又有益,不可多得。
跟住係人頭燉雞湯,非常入味,係老火雞湯夠足料。