2023-11-22
天氣開始轉涼,最啱就是圍爐打邊爐,牛站對上一次食過覺得唔錯,今次再encore,踏入秋冬天,menu都轉咗,與時並進非常好。晚市120分鐘放題,個人認為時間已經非常充足,湯底有十個選擇,揀咗鴛鴦鍋,當然唔少得最受歡迎嘅麻辣湯底,另外仲揀咗個秋日 期間限定羊腩鍋。鍋中羊腩品質不錯,羊皮qq彈彈,肉味唔會太騷,容易接受,未開始打邊爐,食幾嚿羊已經全身暖笠笠。QR code落單,食物款式多羅羅,肉類基本樣樣齊,包括:豬/牛/羊/雞。肉類新鮮,當中我最愛黑和牛,脂肪比例平均,入口即溶。仲有其他火鍋配料,海蜆/海蝦無限任吃。大大隻田雞髀,肉質好嫩滑,必食。自助食物區亦有多種熟食提供選擇, 有我至愛:麻辣小龍蝦,醬汁麻辣而且香,吃得停不下口來。秋冬天最想吃的是蛇羹和糯米飯,這裏都有提供,臘腸獨特香味配上軟糯的糯米飯,是人間美味哦! 蛇羹樣子很像碗仔翅,真材實料,掛住吃,忘記拍照了。乳鴿即叫即炸,上枱嘅時候仲係熱辣辣,個皮超脆。自助區更有提供各適各樣嘅冷盤/生果/飲品/甜品/糖果,不能一一列明,保證款式多得吃不完。醬料區也很誇張,自由配搭自己喜愛的醬汁調味。店內的椅子大多數都是梳化,坐得夠舒服,燈光
仲有其他火鍋配料,海蜆/海蝦無限任吃。
大大隻田雞髀,肉質好嫩滑,必食。
乳鴿即叫即炸,上枱嘅時候仲係熱辣辣,個皮超脆。
醬料區也很誇張,自由配搭自己喜愛的醬汁調味。
店內的椅子大多數都是梳化,坐得夠舒服,燈光光猛整潔,第二次光顧,依然感覺良好。