琴晚無啦啦想食扒, 就諗起銅鑼灣怡和街嘅Hugo Le Resto Grill, 佢主要係食西式, 海鮮, 扒房。環境休閒,整潔。Hugo Le Resto Grill人氣好好, 七點左右,已經好多人, 有d係情侶二人晚餐, 又或者一班人聚舊。記得一定要book枱, 唔係嘅話可能無位, 間野人氣旺。 餐廳食客惠顧套餐都可享用自助沙律吧,仲會有埋餐湯同埋甜品。龍蝦湯呢個龍蝦湯有別於坊間, 味道好濃, 唔似坊間開粉溝, 因為食到啖啖龍蝦肉,所以相信真係用龍蝦肉去餚制, 值得推介 餐包蒜蓉味香,唔油.黑松露薯條香脆飽肚,味濃,一口接一口停不了.美國頂級紐約客牛扒 因為個friend唔鍾意血水, 所以嗌咗8成熟, 原本諗住會好硬, 出乎意料地, 肉質鬆軟, 雖然無一食落口就溶咁誇張, 但係用八成熟來講, 廚師真係好好技巧,當然貨色都唔差。 佢有三款醬汁, 蒜蓉汁、 茄汁, 黑松露醬, 個人推介黑松露醬, 最主要係佢加埋牛扒, 有好強烈嘅新鮮感..鵝肝炒飯之前係某壽司店食過鵝肝壽司, 之後鵝肝就對我講冇咩好感, 但係呢個鵝肝炒飯就令我改觀左佢用咗珍珠米, 咬落好有口感. 除咗圖嘅鵝肝肉之外, 個
餐廳食客惠顧套餐都可享用自助沙律吧,仲會有埋餐湯同埋甜品

龍蝦湯

餐包蒜蓉味香,唔油
黑松露薯條
香脆飽肚,味濃,一口接一口停不了

美國頂級紐約客牛扒
鵝肝炒飯

佢用咗珍珠米, 咬落好有口感. 除咗圖嘅鵝肝肉之外, 個鵝肝醬汁同埋香氣滲透入每一粒飯, 味道一流

甜品-Creme Brulee and 牛奶布丁

2款甜品都好香滑又唔太甜,食完唔會好溜。前者更重蛋味;後者奶香濃烈。
有時間慢嘆晚餐,生活中嘅小確幸確係美好,Hugo Le Resto Grill服務員會留意定時幫食客換碟,相當細心。
中環呢個價錢,絕對值得推介。
2018-08-16