2017-06-26 192 浏览
鐵板燒除咗好味之外,更加係師傅一個精心嘅演出,每道菜式都可以話係近距離與食客的交流。手執鐵鏟,一推一鏟已經係一個視覺嘅加分,而今次就去到元朗已有8年歷史嘅鐵皇日式鐵板燒。餐廳為慶賀8週年,所以推出8折優惠。而老闆更加為咗食物質數,樣樣都親力親為。手掌咁大嘅鮮蝦。老闆手藝純熟,三兩下手勢就攪惦咗大蝦。鐵板燒大蝦肉質爽口,而且非常多膏,食落隻蝦好似係個口游來游去。鐵板燒鮮鮑魚鮑魚用料新解,師傅由去殼、切件全都乾脆俐落,最重要師傅加左個秘製醬汁,令鮑魚除了彈牙之外更加惹味。加拿A大級桂花蚌咁大隻桂花蚌真係小見,呎寸足足成隻手掌咁大,而且桂花蚌相當厚身做鐵板燒真係一流,而蚌身肉質嫩滑,加埋秘製醬汁一齊真係多多都食得哂。清酒煮蜆師傅真係用成支清酒去煮,一滴水都無用到非常足料,而且更加多會燒去酒精嘅苦味,每煮蜆更為清甜。安格斯牛肉飯由洋蔥醬汁去到燒牛肉都係即叫即整,最鐘意佢加左個芥末醬汁,令味道更加豐富,每一啖飯都有滿足嘅感覺。
餐廳為慶賀8週年,所以推出8折優惠。
而老闆更加為咗食物質數,樣樣都親力親為。

手掌咁大嘅鮮蝦。

老闆手藝純熟,三兩下手勢就攪惦咗大蝦。

鐵板燒大蝦
肉質爽口,而且非常多膏,食落隻蝦好似係個口游來游去。

鐵板燒鮮鮑魚
鮑魚用料新解,師傅由去殼、切件全都乾脆俐落,
最重要師傅加左個秘製醬汁,令鮑魚除了彈牙之外更加惹味。

加拿A大級桂花蚌
清酒煮蜆