2018-01-05
雖然我經常食日式放題,但今次真係我第一次食磯燒放題,因為我覺得冇可能任食海鮮咁著數,而且有追開我嘅食評就知,有一次我去咗一間任食兩小時原價$3XX嘅日式燒烤放題,結果唔夠時間燒,食唔飽,真係一肚火,為咗唔想再一次食到一肚氣或者失望,所以遲遲都唔試兩小時嘅磯燒放題。今次終於踏出第一步啦……$288再加一,盛惠$317一位。先唻一個一次性送嘅海鮮併盤,由廚師淚定送邊五種海鮮,除咗蟹係兩個人一隻之外,其他都係一人一件,每日不同款式,全部都好鮮甜同大隻,仲有專人幫你燒呢一個併盤,超級窩心,感到自己好似食緊高級鐵板燒有專人喺你面前煮,相信點都燒得好過我我己燒,萬一燒燶咗,係冇得再叫。特別係隻蠔,燒完都脹卜卜,見到都覺得興奮。鮑魚燒得剛剛好,好稔,鮮甜虎蝦同翡翠螺都好爽口鮮甜蟹膏好甜濃味,正真係有幾款海鮮係任食,有馬刀貝,蕃薯貝,沙白蜆,八爪魚,海蝦,帆立貝,我最鐘意食馬刀貝,超大隻,又甜,我一個人都食咗五隻刺身合格,新鮮,但款式唔多壽司外型好靚好吸引又係用高質食材其他燒物都熱辣辣,食物個心係有煙出,絕對係即燒即上菜,唔係番叮,最喜出望外係,因為冇人等位,埋咗單都俾我哋坐多接近兩小時傾計,仲可以任
特別係隻蠔,燒完都脹卜卜,見到都覺得興奮。
鮑魚燒得剛剛好,好稔,鮮甜
虎蝦同翡翠螺都好爽口鮮甜
蟹膏好甜濃味,正
我最鐘意食馬刀貝,超大隻,又甜,我一個人都食咗五隻
刺身合格,新鮮,但款式唔多
壽司外型好靚好吸引又係用高質食材
其他燒物都熱辣辣,食物個心係有煙出,絕對係即燒即上菜,唔係番叮,最喜出望外係,因為冇人等位,埋咗單都俾我哋坐多接近兩小時傾計,仲可以任攞飲品同甜品,呢餐真係食得飽又傾餐飽,真係大滿足