碗又唔洗,嘢食又唔嚟,食材又冇 Edison Kwan等级32025-08-03582 浏览 关注 今天到這個咖啡店吃午飯,非常失望⋯⋯以前來也不是這樣的。先不論我們 order的腐乳雞pasta和all day breakfast等了近一個鐘也未到,就連咖啡也要等了40分鐘才到了第一杯。更離譜的是,all day的食材居然與餐牌裏的食材完全貨不對版,”croissant” 和 “smoked salmon” 不知所蹤,取而代之以完全不用處理的即食火腿和預製pancake。本人不明所以,為何處理這些食材需要1個鐘?於是本人主動向餐廳反映,結果店家部份退款,以作了結。最後埋單的時候也有反映,看見收銀處旁邊堆積如山未洗的碗碟,我不禁倒抽一口涼氣,希望它是偶有閃失,若今天所見乃餐廳恆常,唯有暗自希望不會再有人中伏。以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享碗又唔洗,嘢食又唔嚟,食材又冇 Dear Neighbor https://s.openrice.com/QrLT0zkakW0检举 ap4ztxzwgknd 我諗你講嗰日我都有去。平日老闆喺度出餐效率同埋質素都幾高,但係嗰日意外地得一個女仔店員,仲要兩層full晒。我諗佢自己一個人有啲難以同時應付出餐收碟洗碗煮嘢食沖咖啡,而且佢入座之前亦非常友善咁道歉而家太多人製作需時,所以我亦有耐心等候。2025-08-14 回应 张贴 评分1味道2环境1服务2卫生1抵食用餐日期2025-07-26用餐途径堂食人均消费$156 (午餐)