2020-08-27 221 浏览
Dear Neighbor 💛西环💛-系一个好有文青feel ge cafe💕 去到都可以见到好多大学生喺度做功课, project 嗰啲👩🏻‍💻🧑🏻‍💻. 系一个好舒适嘅环境,由於我哋上咗去上一层坐,嗰度少啲人,空间感亦都足够💕 -店员嗰啲都好好, 好nice, 咁我哋就试咗佢推介嘅是日意粉同埋all day breakfast, 仲有就系推介嘅两杯咖啡☕️ 意粉系蒜香鸡肉炒意粉,鸡肉好嫩滑,意粉亦都好香,煮得啱啱好唔会太乾🤤 All day breakfast 好出色👍🏻 最锺意就系佢个滑蛋,仲有就系all day breakfast 好多餐厅多数配嘅牛角包都好硬,但佢系好新鲜嗰种🤩 伴滑蛋食简直一流😍 两杯咖啡更加系要大力推介😍 个人最锺意系柠檬个杯😍 可能自己唔饮开太浓嘅咖啡,佢哋杯咖啡好特别,加咗柠檬嘅感觉好fresh🤩 但又唔会失去本来咖啡嘅味道,而且出面好少见,觉得好特别😍 跟住就系tiramisu 咖啡,店员好贴心咁提我地,饮嘅时候首先饮咗啖先,然後再搅匀佢,首先饮第一啖就会觉得有好浓烈嘅tiramisu 味,有少少甜,同埋好厚、好浓郁嘅味道😋 搅匀佢之後就好似将tir
Dear Neighbor 💛西环💛
店员嗰啲都好好, 好nice, 咁我哋就试咗佢推介嘅是日意粉同埋all day breakfast, 仲有就系推介嘅两杯咖啡☕️ 意粉系蒜香鸡肉炒意粉,鸡肉好嫩滑,意粉亦都好香,煮得啱啱好唔会太乾🤤 All day breakfast 好出色👍🏻 最锺意就系佢个滑蛋,仲有就系all day breakfast 好多餐厅多数配嘅牛角包都好硬,但佢系好新鲜嗰种🤩 伴滑蛋食简直一流😍 两杯咖啡更加系要大力推介😍 个人最锺意系柠檬个杯😍 可能自己唔饮开太浓嘅咖啡,佢哋杯咖啡好特别,加咗柠檬嘅感觉好fresh🤩 但又唔会失去本来咖啡嘅味道,而且出面好少见,觉得好特别😍 跟住就系tiramisu 咖啡,店员好贴心咁提我地,饮嘅时候首先饮咗啖先,然後再搅匀佢,首先饮第一啖就会觉得有好浓烈嘅tiramisu 味,有少少甜,同埋好厚、好浓郁嘅味道😋 搅匀佢之後就好似将tiramisu 味融入左入去,杯野饮落冇咁甜,但就会多咗好多层次感嘅感觉😋.
总括而言,绝对系值得推介的一间cafe😍 食物高质,环境又好,亦可以喺度渡过一个休闲下午💕
Dear Neighbor (西环)
西环石塘咀保德街9-15号仁爱苑地舖
  • All  Day  Breakfast
2020-10-18 0 浏览
今日下午就帮衬左呢间dear neighbour, 试左佢个Latte 同Tiramisu, 咖啡高质, 浓浓咖啡豆味又香 又有浓浓豆味, 员工服务态度超好 不停介绍 建议大家去帮衬, 另外 个tiramisu极出色 味道饮落真系好tiramisu 又唔会甜 下次会再帮衬!
2020-10-13 0 浏览
西环Dearneighbor cafe☕️呢间系西环巷仔嘅cafe 静静地环境几好 坐系上层地方够大又坐得舒服 听闻呢间cafe本来只有老板一个人打理 但今次去到见到多左一个staff 老板真系有热诚 虽然间铺得两个人 等待时间可能会长少少 不过你唔会觉得系被人冷落一去到老板好细心咁介绍当日推介菜式同咖啡 每日都会有唔同嘅daily pasta 可以等老板介绍 佢野食唔多 但真系贵精不贵多 都控制到食物质素All day breakfast🍳呢份all day breakfast好足料 有肠有菇有蛋有菜有三文鱼佢个蛋整得刚刚好 唔会过太生或者太熟 面头有少少蛋汁另外平时好怕烟三文鱼太咸嘅我 觉得佢整得唔错 唔会太过咸而抢过其他野食嘅味道值得一提嘅系相入面嘅牛角包仲系老板亲手整嘅 细细份唔会太饱 外层松脆仲带有一浸蒜香Pasta甘笋菠菜汁意粉🍝呢个配搭食落几fresh 首先白汁唔会感觉太漏 反而入口有淡淡嘅菠菜味 再加埋芝士粉系面 味道几夹咖啡方面我地叫左iced mocha & dirty☕️呢到嘅Iced mocha 个人认为咖啡味较重 而佢嘅朱古力味系偏向冇咁甜 可可味比较重 适合锺
西环Dearneighbor cafe☕️

All day breakfast🍳
佢个蛋整得刚刚好 唔会过太生或者太熟 面头有少少蛋汁

Pasta甘笋菠菜汁意粉🍝

咖啡方面我地叫左iced mocha & dirty☕️
呢到嘅Iced mocha 个人认为咖啡味较重 而佢嘅朱古力味系偏向冇咁甜 可可味比较重 适合锺意可可味嘅人试下
另外听老板嘅推荐 都初尝左dirty(即系espresso撞上冻鲜奶 亦有人话系走冰嘅iced latte)
爱latte嘅我 对呢杯dirty感觉都不错 首先佢嘅外表望落都已经好靓🤣唔知系咪因为冇冰 饮落口觉得好幼滑 同时咖啡味会慢慢涌出黎 感觉几特别

唔知系咪因为我地双十当日去帮衬 人又比较多 临走前老板都专登问食物质素点 担心因为忙而令野食品质同服务变差
虽然当日等候时间比较长啲 但食物质素都keep得到
整体黎讲呢到环境同食物都不错 仲感受到老板对於cafe嘅热诚 推荐去西环嘅朋友有机会可以帮衬下!
啡·嚐 @ Dear Neighbor咖啡没有分好坏,只有锺唔锺意😎又到星期日,想搵新咖啡店试吓,今次嚟到香港大学站附近嘅保德街,其实短短一条街已经有三间人气咖啡店,今次试吓呢一间Dear Neighbor 良心店💛💛食物同埋咖啡都系中上之选,呢度最特别嘅就系佢哋有啲signature coffee 同special coffee,令人有耳目一新嘅感觉,而且味道都唔错,值得一试🤓 更重要嘅系老板同埋店员都好注重同客人嘅互动交流,例如佢会好细心咁问你想食咩嘢定系想饮咖啡,或者系偏向边类型嘅咖啡多啲,从而推荐一啲适合你嘅食物同埋饮品,俾人觉得佢哋好尊重每一位入嚟嘅人😇所以就算呢个冇手冲咖啡,我都一定会再番叮嘅🙌🏻食物:⭐️⭐️⭐️⭐️咖啡:⭐️⭐️⭐️⭐️互动:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐环境:⭐️⭐️⭐️⭐⭐番叮:⭐️⭐️⭐️⭐⭐#aus_cafe
啡·嚐 @ Dear Neighbor

咖啡没有分好坏,只有锺唔锺意😎

食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
咖啡:⭐️⭐️⭐️⭐️
互动:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
环境:⭐️⭐️⭐️⭐⭐
番叮:⭐️⭐️⭐️⭐⭐

#aus_cafe
2020-10-11
2020-10-05 139 浏览
Weekday 来到Dear Neighbor 就可以见到店主发挥一人打理嘅潜能,由推介、落单、咖啡、食物... 都冇因为 one-man-band 而马夫,细心了解客人口味,到冲调出客人的味道更系一丝不苟。一心为了Espresso Tonic 而来,惊喜地得知原来系用Nutty香味嘅咖啡冲调,系有可可香嘅Tonic,令青柠嘅酸味更突出,更清新,成杯咖啡更有层次。另一样意外收获,就系学到好多咖啡知识。店主好建谈,想要咖啡豆推介、咖啡机推介、咖啡店推介,黎呢度一定冇错。

Espresso  Tonic
Espresso  Tonic
2020-09-26 189 浏览
近HKU B2出口,步行几分钟就到👍🏻☺️Cafe有两层,有独立厕所👍🏻都几乾净😂老板好热心介绍菜色,开放式厨房煮紧已经闻到好香🥰味道都唔错!尤其个炒蛋加左芝士又香又滑!如果All Day份量再多少少就更好😝
近HKU B2出口,步行几分钟就到👍🏻☺️
Cafe有两层,有独立厕所👍🏻都几乾净😂
  • All  Day  Breakfast
2020-09-25 135 浏览
又是饮咖啡的下午。第一次,我选去这条小街道,还要行上斜,不.繁荣的内街,奇怪是竟然也有三,四间cafe. 我们行过,看看,目的也是入这一间小店。我们点了一杯espresso, 一杯Americano, 和一份peanut butter cinnamon toast. 咖啡nutty, espresso 够浓,非常好。好平,也只是$80. 坐下来,有缘,我们开始倾谈一吓.。。。咖啡师,侍应,主厨,老板竟是同一人,也只是得一个人。同时也只是一个24岁的青年。原来店舖也开了三年,这年轻的小子什麽人都无请,自己一手一定去做。只有一个原因,是他热爱冲咖啡,热爱这份工,热爱自己的店,非常有动力,有坚持.。如客人欣赏他冲的咖啡,带给他的满足感和喜悦已很满足。现在的年轻的羣,我也比较少见到有这样的毅力,又勤奋,又有热诚的一颗心去追求自己的梦想,实在值得去尊敬也要支持小店。艰求,艰得。非常好。努力,支持下去,一定得。
咖啡
咖啡
2020-08-30 357 浏览
由cafe新开张无耐开始,每隔几个星期都会去一次Dear Neighbour,因为咖啡好饮之余,亦都感受到老板满满嘅诚意。餐厅每日可以选择嘅菜式其实唔多,但由於有选择困难症,所以反而减轻左负担(?)。净系需要选择All day breakfast 定系 pasta,由於pasta 差唔多次次去都唔同,而且通常有特色,所以好多时都会拣後者。剩低嘅心思就可以用嚟拣咖啡,除咗一般嘅style,cafe 会有期间限定嘅咖啡,例如夏天会有tonic coffee,亦有Tiramisu味咖啡。而本人至爱就系佢哋嘅Dirty,相比起其他cafe,佢哋奶嘅味道比较突出,有可能系因为serve嘅时候冇捞匀到,亦有可能系奶嘅比例比较多,总之每一啖饮落去都有唔同嘅层次。甜品方面,亦不是有新款嘅蛋糕,上次试咗Charcoal Tofu Cake,味道几清新,虽然Charcoal味冇想像中咁重,但系亦值得推荐 要留意,因为限众令嘅关系,餐厅入边唔可以再太多人,星期六日去嘅时候都需要预颇长嘅时间等位。

Dirty

竹炭豆腐蛋糕

2020-08-08
Dirty
竹炭豆腐蛋糕
2020-08-18 227 浏览
❣️Hot Irish Latte ($38):Irish Latte,一款系香港比较少见有得卖嘅coffee, 老板极力推介下,就试咗,结果的确冇令我失望,一再回味。Irish latte 入面加咗Irish whiskey 、syrup (有时会用brown sugar)加espreeso, 上面再加奶、奶泡同cream。值得一提,Irish coffee会用Irish whiskey ,唔系用American whiskey。 前者酒味浓度低d,易入口d, lighter,冇咁甜,味道单一d,因为主要ingredient 系大麦(Barley)和麦芽 (malt)。上网再搵资料先发现Irish 会用older barrel酿酒,酿最少三年,而控制whiskey质素。 後者酒精浓度比较高,酒味重d,味道相对较甜、多样化d,因为佢地用唔几种材料酿酒,例如小麦(wheat)、玉米(corn)。佢地通常会用new barrel酿2年, 令whiskey 睇落新d乾净d。因此, Irish coffee 入面即时加咗whiskey ,但都冇抢咗espresso 嘅味道,你仍然饮得出系加咗咖啡
❣️Hot Irish Latte ($38):

Irish Latte,一款系香港比较少见有得卖嘅coffee, 老板极力推介下,就试咗,结果的确冇令我失望,一再回味。Irish latte 入面加咗Irish whiskey 、syrup (有时会用brown sugar)加espreeso, 上面再加奶、奶泡同cream。值得一提,Irish coffee会用Irish whiskey ,唔系用American whiskey。 前者酒味浓度低d,易入口d, lighter,冇咁甜,味道单一d,因为主要ingredient 系大麦(Barley)和麦芽 (malt)。上网再搵资料先发现Irish 会用older barrel酿酒,酿最少三年,而控制whiskey质素。 後者酒精浓度比较高,酒味重d,味道相对较甜、多样化d,因为佢地用唔几种材料酿酒,例如小麦(wheat)、玉米(corn)。佢地通常会用new barrel酿2年, 令whiskey 睇落新d乾净d。因此, Irish coffee 入面即时加咗whiskey ,但都冇抢咗espresso 嘅味道,你仍然饮得出系加咗咖啡。可能系Irish whiskey 酒味轻d,口感香醇d, 与味道偏fruity味的espresso 混合,不同味道,但仍然各自各发挥到自己味道,却不兀突,增加味道层次感。Espresso 带点果酸味,味道浓郁,不会淡似水。最後系上面的一层cream,淡淡的奶香味,不甜,增加视觉效果,又令整杯咖啡口感更顺滑。
整体来讲,依杯系杯一定要再饮嘅咖啡,质素高。老板果然冇介绍错。个人好钟意老板用依款杯装饮品,心思设计,望住佢好似望紧一件艺术品,好chill,好靓,唔舍得饮。等疫情稳定一定会再去,依加冇得去就睇返旧相回味先。Btw ,餐厅内有卖蛋糕,但好快会俾人买晒,我次次去亲都冇😭 建议想食埋蛋糕嘅朋友,去前打去问下有冇先,以免白行😂
2020-08-07 354 浏览
山道有数间小型咖啡店,大部分都是走型格路线,疫情关系只提供一半座位,所以即使平日二点过後所有餐厅也「满座」。正在餐厅入口细阅餐牌时,店员走上来友善的介绍一番,因为他的热情我们便跟他入内试试。餐厅布置随意简单,下层已满座,我们便走上一层,宽大的空间放了三张枱,如果不是疫情的话用来做派对房也不错。店员推介All day breakfast 和 Curry Pasta (daily pasta); All day breakfast 和普通餐厅的没有多大分别,据店员所讲炒蛋放了黑松露、蒜蓉牛角包是亲手做的⋯黑松露的味道不算特出,而牛角包的蒜蓉味也很低调,蔬菜也算新鲜,整体普普通通不过不失。而朋友的咖喱意粉是有创意的,有丰富的咖喱味但不会辣,意粉质素和口感也算不错,但也没有惊喜感觉。值得一提的是店员推介的Irish coffee ,特点是没有酒精,而咖啡味独特浓郁,带点甘苦,卖相也很好。Flat White没有浓烈的咖啡味但容易入口, 拉花的卖相很美。感觉到店主在食物和饮品上也花了心思,如果在食物质素和味道上再提升一点点,应该会更上一层楼。

All  day  breakfast
2020-08-04
Flat  white
Irish  Coffee
Falt  white  &  Irish  Coffee
——————————————————————[#cpig💛黄店] - 11-13/11罢市,山下黄舍合作计划店舖,黄家联盟合作商户——————————————————————.不得不提嘅系老板真系好nice😍去嗰时系平日lunch time纵使得佢一个忙到踢晒脚🦵🏼都好照顾到顾客需要,主动同我地介绍menu☺️👏🏼所以就算候餐时间较耐都绝对值得❣️2楼座位较少,但气氛真系劲chill☕️✨可以除鞋坐喺个台到叹咖啡😚 (但好似冇叉电位🔌).——————————————————————▽/ 𝐃𝐚𝐢𝐥𝐲 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚 / ❻❺♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎(vegan choice💚杂菌意粉🍝😋特别之处系有少少咖喱味,但後来老板解释唔系咖喱,系一种日本调味料,创新尝试摆落西式意粉到🤩)./ 𝐃𝐢𝐫𝐭𝐲 / ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎(好似品嚐人生咁,先苦後甜☺️啱晒唔锺意咖啡苦嘅人士)△——————————————————————

/ 𝐃𝐚𝐢𝐥𝐲 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚 / ❻❺
♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎

/ 𝐃𝐢𝐫𝐭𝐲 /
♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎
(好似品嚐人生咁,先苦後甜☺️啱晒唔锺意咖啡苦嘅人士)

——————————————————————
港大附近两层高的咖啡店💛对咖啡和香港有份执着的老板====================虽然大热天时行条斜路上去有啲甘,但放心😹咖啡店冷气好强,何况系撑小店,行到脚断都要支持💛。《Dirty $55☕️》一直被评语中描写既年轻老板对咖啡嗰份执着所吸引(二十出头就开cafe,what am I doing here🌚?)果不其然,一入到去老板就精精神神讲句welcome,就算系one man band一杯又杯咁冲住客人既咖啡,都不忘问我想食野定饮野☺️我当然系做足功课先嚟,所以就嗌咗杯喺hidden menu既dirty啦!.首先个杯真系好靓好吸精😳饮Dirty既精粹对我嚟讲除咗系味觉上面可以享受浓郁细腻既espresso同冻牛奶之外,视觉上既效果同转变亦好重要。一路饮,一路可以观察上层espresso慢慢同雪白既牛乳融合,啡白交错得很美🤎系一个完整既咖啡体验。.店舖座位宽敞,光线充足,上层有少量塔塔米座位供应,下层有大量靓靓文宣同印花卡仼攞🤤open kitchen仲可以一睹老板冲咖啡既英姿,对面又有另一间黄cafe,有藉口唔支持吗?
港大附近两层高的咖啡店💛对咖啡和香港有份执着的老板
====================

《Dirty $55☕️》
  • Dirty
2020-06-26 303 浏览
咖啡店楼高两层 装潢以黑、灰、水泥为主调 楼上仲有一大张长枱同日式榻榻米 比起楼下更具空间感 除左咖啡 店内仲有供应意粉 轻食 蛋糕 重点系老板好nice好好倾 氛围舒适今次饮既两杯咖啡 都系secret menu架▪️Tonic $55好难得一杯tonic影左好耐都未mix埋加左柠檬既tonic 入口好清新 酸味比起平时既更加容易接受 甜度比起之前饮过既低 亦无咖啡既苦涩味 有别於平时既tonic 比较清新轻盈▪️Irish $60嗌既时候以为系冻既 黎左先知原来系热既虽然无加酒精 但好神奇地入口有淡淡酒香咖啡香醇浓郁无涩味 不过味道偏浓苦 朋友就有啲接受唔到

今次饮既两杯咖啡 都系secret menu架

▪️Tonic $55

好难得一杯tonic影左好耐都未mix埋

▪️Irish $60
嗌既时候以为系冻既 黎左先知原来系热既
虽然无加酒精 但好神奇地入口有淡淡酒香
咖啡香醇浓郁无涩味 不过味道偏浓苦 朋友就有啲接受唔到
2020-06-22 247 浏览
Dear Neighbor #西环 #黄店💛❗️邻舍的恬静 邻居的和善❗️就好似其名’Dear Neighbour’,年年嘅店主非常和蔼可亲,友善对待每位嚟到嘅客人,去过嘅人都对店主态度赞叹不绝☺️佢会主动向客人介绍食品,亦会询问客人意见。Cafe采取灰灰黑黑嘅色调,有上下两层,给人一种舒适恬静嘅感觉🥰。星期六下午两点左右嚟到,两层Cafe都坐满晒人,的确几多捧场客👍🏻Cafe售卖嘅食物种类唔多,主要系全日早餐同埋意粉,另外每日亦有唔同嘅甜品,最特别嘅系佢哋有特色咖啡Irish coffee, tonic espresso等等。Irish coffee☕️$60曾经系维也纳饮过,当时咖啡含有酒精浓度高嘅irish whiskey,唔锺意酒精嘅我有啲却步🙈但呢杯居然带有酒香却无酒精,而且咖啡味道浓苦香醇、余韵十足。厚厚的泡沫亦非常细密轻盈,非常有惊喜👍🏻👍🏻👍🏻问老板点做到,老板笑言话系商业秘密呢🤭。味道: 4.5/5性价比: 4.3/5Tonic espresso🥃$55Espresso加上Tonic water,给人一向清新嘅感觉。这杯加上柠檬,感觉更为清凉,味道酸酸甜甜,咖啡味道不太重,唔
Dear Neighbor #西环 #黄店💛
❗️邻舍的恬静 邻居的和善❗️

Irish coffee☕️$60
味道: 4.5/5
性价比: 4.3/5

Tonic espresso🥃$55
Espresso加上Tonic water,给人一向清新嘅感觉。这杯加上柠檬,感觉更为清凉,味道酸酸甜甜,咖啡味道不太重,唔苦涩。只是较爱香浓咖啡嘅我略嫌咖啡味道不太够🙈,甜度较我以往饮嘅高咗啲。
味道: 3.8/5
性价比: 3.8/5

整体来讲,cafe比我嘅感觉舒适,而且working friendly,有唔少人嚟睇书做嘢🥰特别impressed by佢嘅Irish coffee,锺意饮咖啡嘅一定要黎试吓!

Opened by a young passionate man, the cafe is cozy, providing special coffee, all day breakfast and pasta at reasonable price.

The founder is enthusiastic about coffee and is very welcoming! He will chat with all the customers to ask for their opinions.

Went on a Saturday afternoon, even though the cafe is 2-storey high, it was so packed. Yet, the environment was still comfy and cozy. I enjoyed 2 cups of their special coffee: Irish $60, Tonic $55 that day.

IRISH $60
Surprisingly, this Irish was non alcoholic yet with the aroma of Irish whiskey!! It had a strong aftertaste as well!! Equally amazed me was the thick layered foam. It was just perfect!
Rate: 4.5/5
Cp value: 4.3/5

TONIC $55
Tonic is just generally perfect for summer time. Added with some lemon juice, the freshness of the coffee was enhanced to max! But this tasted a bit sweeter than the usual one I had.
Rate: 3.8/5
Cp value: 3.8/5

Overall, I had a really nice time here. The drinks were good and the service was excellent. It is a working friendly cafe too!
Tonic  espresso
『二访黑色有格调Cafe・超级丰富All Day Breakfast』@ 𝙳𝚎𝚊𝚛 𝙽𝚎𝚒𝚐𝚑𝚋𝚘𝚛, 𝚂𝚊𝚒 𝚆𝚊𝚗⠀⠀最近认识了 @arrocoffee 这个app,意外发现很好用,也很适合喜欢 Coffee Hunt的各位使用啊!大家可以透过这个平台,认识到更多香港本地的咖啡店。他们最近在举行 #ArroCoffeeHunt 活动,大家只要在指定时间内Check-in指定的5间Cafe,就可以参加抽奖,随时赢得丰富奖品!所以大家赶快下载,一起参加活动吧!⠀这次再次来到了 @dearneighbor 跟朋友相聚,点了与上次不同的食物和饮品,都有惊喜喔!⠀⠀・𝐀𝐥𝐥 𝐃𝐚𝐲 𝐁𝐫𝐞𝐚𝐤𝐟𝐚𝐬𝐭 $90⠀这里的All Day Breakfast会因应老板每天买到不同的材料而作出调整喔!这天我们的有很嫩的炒滑蛋、有点蒜香味的香肠、吞拿鱼沙律、蒜蓉包和沙律菜,超级丰富的喔!⠀⠀至於咖啡,因为太高质了,明天再单独介绍给大家。⠀⠀・𝐓𝐨𝐧𝐢𝐜 $55⠀这款是Specialty Coffee 所以不在Menu上面喔!不过每次老板会介绍每杯咖啡的特色喔!这款Tonic Expresso的咖啡带点碳

・𝐀𝐥𝐥 𝐃𝐚𝐲 𝐁𝐫𝐞𝐚𝐤𝐟𝐚𝐬𝐭 $90⠀

至於咖啡,因为太高质了,明天再单独介绍给大家。⠀

・𝐓𝐨𝐧𝐢𝐜 $55⠀
这款是Specialty Coffee 所以不在Menu上面喔!不过每次老板会介绍每杯咖啡的特色喔!这款Tonic Expresso的咖啡带点碳烤、烘焙的味道!加上柠檬,非常fresh!⠀

・𝐈𝐫𝐢𝐬𝐡 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 $60⠀
这款朋友点的,也是Specialty Coffee!面头的泡沫好细滑,没有添加酒精却有着酒香,不会过甜,朋友很喜欢。⠀

好食指数 ʸᵘᵐᵐʸ ᴸᵉᵛᵉˡ⠀
价钱 ᴾʳⁱᶜᵉ ⠀