2021-06-05 83 浏览
午餐時間到啦,朋友話最近有間好好味的漢堡牛扒餐廳,牛肉居多為主,佢試過好好味,今日忍唔住都過去試下。午餐時間人流都多,餐廳環境都算舒適寬敞,原來湯同飯仲有沙拉都任裝,正啊。我地二人首先點石燒牛排,呢度牛扒好出名,點了美國安格斯牛小排同埋澳洲黑安格斯西冷扒。牛小排有已切好的四件,安格斯西冷就大大塊一件,都是在熱辣辣的石鍋上燒,自己可以控制熟的程度,自己慢慢燒的感覺都幾得意,鍾意幾多成熟都得。當然,兩分牛排都係咁好味啦,肉質煙韌又彈牙,所以重來都話肉質係最重要。另外呢度的漢堡也是出名,我們再點了一份英式煙肉阿波尾雞蛋和牛漢堡,首先見到個半生熟雞蛋已經流曬口水,蛋黃一爆連埋和牛滲入成個包,一淡咬落去真係超級juicy ,味道一流。忍唔住再食多兩件炸雞翅,一個字脆,兩個字,香脆。簡直無得頂。第一次來食已經咁好享受,看來之後都會成為飯堂啦。
第一次來食已經咁好享受,看來之後都會成為飯堂啦。
2021-05-17