2022-10-27 30 浏览
福骨漢堡扒一聽個名以為係日本,原來係來自韓國。今次同朋友叫左個情侶推介二人套餐,包括一個菠蘿煙肉和牛漢堡扒、芝士蛋蒜和牛漢堡扒、芝士泡豚丼飯,另外我叫左2杯特飲,包括西柚特飲同百香果特飲。我未試過石燒和牛漢堡扒,覺得好新奇,佢鐵板隔離有舊細熱石,亦都有配個鏟,個鏟同舊石既size差唔多,枱面有一個吸油煙既管,所以位置相對唔算太多,好彩個鐵板都好細,放得晒套餐d野食。首先鏟少少肉,放在熱石上,再用鏟壓一壓,d肉未熟時會痴住個鏟,鏟舊肉反邊既時候要小心,我朋友係咁鏟走左舊肉落枱面,笑死!兩款和牛漢堡扒好滑,油份好充足,冇太多調味,所以佢有加配左泡菜、鹽、醬油調味,加上有蛋同芝士在底底,加埋一齊食味道唔錯,不過熱石過一陣就會變凍,店員都主動會幫手換石既。朋友食既菠蘿都幾特別,放在熱石上似燒菠蘿咁。芝士泡豚丼飯味道唔錯,芝士份量充足,泡菜勁多,d肉都勁有味道,飯量多到2個人都食唔晒XD 特飲方面勁大杯,係梳打水黎,非常打卡able!