2022-05-30 350 浏览
睇戲前肚餓搵嘢食, Top Gun 2 真係刺激又好睇,要食返啲好嘢補充能量。尖沙咀厚福街係一條食街,見到人氣旺 福岡漢堡扒,一於試吓石燒和牛漢堡啦!福岡漢堡扒 原來係來自韓國的餐廳,主打石燒和牛漢堡扒,選用100%澳洲和牛,食物質素有保證!兩人套餐(Ver.4)叫咗個兩人餐,價錢抵食,內容勁豐富,首先會送上沙律菜、麵豉湯,作為開胃小食。朋友食菠蘿煙肉和牛漢堡扒(M),我就試咗芝士蛋蒜和牛漢堡扒(M)。芝士蛋蒜和牛漢堡扒(M)芝士蛋和蒜片煎蛋作為墊底,上檯時熱騰騰,蛋汁半熟, 質地也滑, 微微焦香,脆邊香口,配搭蒜片很惹味。和牛肉球外型好得意,店員教我哋用鐵鏟仔,小小一份的放於石燒上,溫度高很快就可以煎到半熟, 輕力壓落去,已經可以食,可以自己控制喜歡生熟度。初時未能掌握火候,外層煎至 overcooked ,食到中後段已經可以煎到金黃香脆,鎖住和牛肉汁,牛味濃郁,口感豐富。芝士泡豚丼勁爆芝士,拉絲效果突出,泡菜香辣,豚肉美味,米飯粒粒飽滿,好味到停唔到口。對住石燒熱辣辣,梗係要飲番杯冰涼特飲啦!蜂蜜柚子茶,冰涼清甜,好爽呀!最鍾意係枱上邊供應爐具我哋可以自己煎漢堡,抽風系統好好,好食

兩人套餐(Ver.4)

芝士蛋蒜和牛漢堡扒(M)

芝士泡豚丼

最鍾意係枱上邊供應爐具我哋可以自己煎漢堡,抽風系統好好,好食又好玩,貼地價錢,韓國享受!