2025-08-15 42 浏览
📍 牛県 - 荃灣估唔到呢間店舖甘厲害,竟然會用呢個方法煮牛排,難怪依度啲牛扒都咁出名,而且勁鮮嫩又多汁,幾乎每一啖都食到肉汁🐮真係冇嚟錯餐廳🍴🍴🍴牛県是用上 USDA Prime 認證的濕式熟成牛排🥩濕式熟成係將牛肉分切後,放入真空包裝袋中,利用牛肉本身的天然酵素進行熟成,以達到軟嫩多汁的效果。將肉品封在真空包裝中,在低溫下熟成,以保留肉品中的水分,多利用運輸過程同時進行熟成🐮🐮🐮超濃郁嘅羅宋湯做頭盤,仲有薯條做小食🍟仲可以加$12有紫菜雞蛋撈飯🍚🍚🍚勁大碗🫕🫕✨ 海膽魚籽丼配燒豚肉海膽鮮味濃,三文魚籽爆汁,配燒豚肉層次豐富,份量夠足,海膽控一定會鍾意!講緊既只係$188就可以食到三拼,真係底到爛🥢🥢石燒牛✨ 極上牛小排之前都有食過石燒牛扒🍖今次再食300 g嘅牛扒🥩突然之間覺得有點兒多因為每一件都係厚切厚切牛排油花細緻燒到外層微微酥脆 入面仍然保持粉嫩唔會咬到有筋,鎖住肉汁,裏面仍然嫩滑🥩🥩🥩醬汁討喜🐮🐮✨炸九肚魚九肚魚,炸得香脆之餘,內含海量炸蒜,九肚魚皮肉不分離,外脆內軟🐠

📍 牛県 - 荃灣

真係冇嚟錯餐廳🍴🍴🍴

牛県是用上 USDA Prime 認證的濕式熟成牛排🥩

超濃郁嘅羅宋湯做頭盤,仲有薯條做小食🍟
仲可以加$12有紫菜雞蛋撈飯🍚🍚🍚

因為每一件都係厚切
厚切牛排油花細緻
燒到外層微微酥脆
入面仍然保持粉嫩
唔會咬到有筋,鎖住肉汁,裏面仍然嫩滑🥩🥩🥩
醬汁討喜🐮🐮

✨炸九肚魚
九肚魚,炸得香脆之餘,內含海量炸蒜,九肚魚
皮肉不分離,外脆內軟🐠