難得今日星期六放假,出咗去旺角行街,仲book咗一間高級的樓上西餐廳同女朋友食。今日天氣麻麻地,但身處23樓用餐仍然都見到美麗的石屎森林景色。我就叫咗一個set lunch,安格斯牛肉漢堡伴香辣薯角,配合餐湯同餐包。今日嘅餐湯係蕃茄忌廉湯,蕃茄味非常濃郁,質感口感剛剛好,再用湯點埋個餐包真係非常之好食。另外安格斯牛肉漢堡分量十足,牛肉煮得非常鮮嫩,厚實,再配合埋香口而不太油膩嘅薯角,難怪有頂廚師冇喺餐牌上作為推薦菜。女朋友就嗌咗一個意式香草燴海鮮伴奶油薯蓉,再配合牛油果醬吞拿魚沙律。沙律十分之新鮮,除咗有沙律菜之外,亦都有黃色同紅色蕃茄仔,再配合牛油果醬,作為前菜真係十分開胃。繪海鮮非常之鮮甜,魷魚爽口,鮮蝦爽彈,青口都好夠厚肉,配上帶有牛油香氣嘅薯蓉,分量而言,女生都非常足夠。