2025-08-05 0 浏览
難得週末一起放假,一家人去了鰂魚涌太古坊覓食,雖然唔係太近地鐵站,但係一出地鐵站有室內天橋接駁太古坊大廈,就算夏天行都很舒服。我哋最後去了這間泰國餐廳,有室內室外,不少外國人在室外飲返一兩杯。雖然被高樓大廈包圍,但是有很多樹木和植物,環境寬闊,感覺好放鬆。泰式豬頸肉沙律前菜首先叫了泰式豬頸肉沙律,這個沙律的份量好大,超出我預期,豬頸肉份量好慷慨,四個人食都好夠分!味道清新,好開胃的前菜。香辣羊肉包羊肉味道香辣,充滿啖啖羊肉粒配上用牛油煎香過的包,表面微脆,內裏軟熟,十分惹味特色印度香料烤雞卷見到呢個係餐廳推介,所以就試吓。有啲似kebab 咁,薄薄嘅皮包住超級豐滿的材料!雞肉和菜的比例剛剛好,每啖咬落去都有菜的爽口和惹味的雞肉,好夾!泰式地道蝦炒麵麵炒得條條分明,不會黐埋一齊,調味適中,不會過濃,而且鮮蝦夠大隻,有鑊氣!配上青檸,增添少少微酸,更加開胃。Perfect detoxHoney bunny 原來每日3-8pm 都係happy hour!! 飲品價錢都幾抵,所以叫了幾杯飲品,呢兩杯飲品,  一杯十分清新,很抗氧化,另一杯有酒精的,配上椰奶,感覺好有泰國風味。酒吧的酒款式十分多

泰式豬頸肉沙律
香辣羊肉包
特色印度香料烤雞卷
泰式地道蝦炒麵
Perfect detox
Honey bunny
原來每日3-8pm 都係happy hour!! 飲品價錢都幾抵,所以叫了幾杯飲品,呢兩杯飲品,  一杯十分清新,很抗氧化,另一杯有酒精的,配上椰奶,感覺好有泰國風味。酒吧的酒款式十分多,配搭新穎,試過後覺得應該係鰂魚涌暫時最好的酒吧!好啱黎飲番杯c h i l l下