2021-11-09
最近同朋友傾開,發現結婚後過了若干年,兩公婆都會缺少了一點新鮮感生左小朋友之後,更加少了二人獨處的時光為了同老公找回拍拖時的感覺,今晚特登訂左間要過海嘅餐廳呢間係位於筲箕灣形薈地下嘅餐廳— Dirty Skillet入到餐廳,店員安排左我地坐喺圓柱旁嘅二人檯原來佢話呢個圓柱係做左旋轉木馬嘅設計😍 所以坐喺度會見到個頂部返計好有心思檯上嘅Setting 都十分完善上網睇過餐廳介紹,話預左大家食得好Dirty, 所以預備左件圍裙 咁就唔怕啲準彈到衫啦餐牌上有好多選擇,店員亦有講解及推薦菜式 最後得地點左1️⃣ 四川麻辣嘅手撕雞Taco 呢個前菜叫做「麻辣手撕雞Taco」外層嘅Taco脆卜卜入面嘅手撕雞帶點麻嘅感嘅而且份量超多2️⃣Pineapple Hat 菠蘿沙冰特飲菠蘿🍍味好出上面果塊燒菠蘿仲帶有少少焦糖配埋隻Flamingo 裝飾打卡一流3️⃣ Mango Lime Soda杯中嘅西柚超吸睛配埋上面果片界左花嘅芒果睇得又飲得4️⃣ Dirty Steak🥩 呢味可以話係呢度嘅Signature牛扒煎至約7成熟,牛扒口感相當Juicy配上薯條絕配而且十分貼心咁已將牛扒切件灑上少許黑椒、鹽已十分美味我地
生左小朋友之後,更加少了二人獨處的時光
為了同老公找回拍拖時的感覺,今晚特登訂左間要過海嘅餐廳
入到餐廳,店員安排左我地坐喺圓柱旁嘅二人檯
檯上嘅Setting 都十分完善
餐牌上有好多選擇,店員亦有講解及推薦菜式
最後得地點左
呢味可以話係呢度嘅Signature
牛扒煎至約7成熟,牛扒口感相當Juicy
配上薯條絕配
而且十分貼心咁已將牛扒切件
灑上少許黑椒、鹽已十分美味
我地再沾上一些芥末醬
梳乎厘相當軟綿綿
空氣感十足
配上生果 同 忌廉
我搵唔到可以挑剔嘅地方
不過因為係即叫即做,所以等候時間耐少少
建議想食嘅話,預留時間早少少🤏落柯打