(非会员)
2005-11-09 20 浏览
下午茶時間,唔想再食茶餐廳,於是走黎睇下有咩特別野食,又記得睇過網評話呢度有馬拉麵食,特地睇下有冇咁好食~~~呢個時間成條街都好靜,好多鋪都熄晒燈,卒之搵到呢間野,點知都係熄左燈,心諗:唔係呀,冇理由一場黎到冇得食家????於是"裝"入去睇下啦,睇下有冇野食啦,原來有人係入面做野,而佢咁又睇到我,仲立刻出黎,叫我坐仲話有野食...咁都得??真係夠運~坐低點了喇沙雞翼魚旦摻(摻摻,即油麵+米粉),跟住就聽到有怪聲,周圍睇下又冇野?冇人?係咩呢?原來係最後一張墊晒報紙,放滿鐵盤入面全部都係紮紮跳既蝦,於是問下個樓面d蝦係咪做蝦湯用??佢話係呀,日日都係要新鮮"mit","mit"到手都損..做湯又做料,跟住佢上左個喇沙,就繼續"mit"唔理我...而我?都懶理咁多,第一時間試下個喇沙湯先,好香椰汁味,又唔會太杰,又隱約飲到香矛既清香,好好好正呀,不過,個人認為不夠辣,卒之我都係飲晒湯,食晒料,粉麵就食唔晒,下次一定要試下蝦湯~~正