2018-04-18
返左成日工,又係時候醫下肚。今晚興起想出街食西餐,就比我遇到呢間餐廳。雖然係旺角,但係都屬於一d隱蔽位置,不過都冇阻我去食既意欲。諗都無諗就拎起左Dinner Set既menu 快靚正呀嘛!每個set都有配廚師餐湯。當日既湯係椰菜花湯。啱晒啦,食咁多肉係要食返d菜balance返。我比較偏好creamy d既,而呢d湯就合我心水。味道亦唔會太鹹呢。個main我揀左紐西蘭香草羊架配薄荷者厘汁。用大木板奉上,旁邊仲有車厘茄、瓜、茄子同薯角。咁多配菜就唔會太單調啦。羊架有三塊,每塊size都均等,煎得好香。如果怕羶味既人就應該接受得到,佢既羶味唔太重。面頭灑上黑胡椒同香草,我建議可以點d薄荷汁,感覺會係清新既。除左有餐飲之外,仲有雪糕送埋。少少地既甜品都係一個唔錯既點綴呀。