2022-09-15
最近壓力有點大 朋友話係時候要對自己好d 食返好野錫下自己 所以黎到左和式建築裝修的一瀧食棉花糖壽喜燒🥘朋友話我知食日本餐廳正宗要搵有日本師傅坐陣 確保返成個服務和野食的質素🇯🇵 一瀧有兩個福岡師傅為客人預備料理 另外餐廳都有和式坐位和包廂 包廂有楓葉🍁樹下的小路讓自己眼睛👀去左一次小旅行🧳海藴紫菜醋物杯開胃前菜小食之選🤣酸酸地又煙韌的紫菜為今日晚餐打好個底🤣雞全翼一夜干朋友係雞翼控 最喜歡試唔同整法的燒雞翼 雞全翼上菜時已經分好部分 燒烤的火喉控制得唔錯 皮脆肉嫩 亦都鎖到肉汁冇流失 ✨A4 宮崎和牛壽喜燒 加配棉花糖絕對係打卡able 的壽喜燒 白雪飄飄的棉花糖將整個壽喜燒湯加甜 💕和牛牛香味濃 入口舌尖慢慢溶化 A4 級數平衡返唔會太飽濟 配上日本蛋汁大滿足 仲可以留返Quota俾其他美食😝時令刺身拼盤 - 由數種不同的刺身組成 帶子 鯛魚 赤蝦 油甘魚等等 店員仲提我地要盡快食刺身 果然鮮味十足 亦都反映到師傅的刀工 擺盤亦都有心思 成個盤景咁靚🤩料理長發辦時令壽司 🍣由金色閃閃的鐵匙羹承載住啖啖海膽 三文魚子 拖羅蓉的壽司 口感豐富 海膽控必點‼️最後點左甜品 - 炸雪糕🍦天婦
海藴紫菜醋物杯
開胃前菜小食之選🤣酸酸地又煙韌的紫菜為今日晚餐打好個底🤣
雞全翼一夜干
A4 宮崎和牛壽喜燒 加配棉花糖
時令刺身拼盤
料理長發辦時令壽司 🍣
最後點左甜品 - 炸雪糕🍦天婦羅 豆腐味的雪糕配上果莓營造小清新的感覺 為整個晚餐畫上完美句號🍨