2011-09-05 54 浏览
每逢早餐及午饭时间,总是排长龙!但不需十分钟,已经可以入座 不二之选,十二点前来,一定拣早餐,十二点后,就拣茶餐,分别只在于两块火腿因为一个餐都系$30,但系一个通粉或意粉,都要$20!方饱可以改多士;煎蛋可以拣太阳蛋或炒蛋;意粉又可以改通粉今日拣咗个蛋治 (唔驶加钱,哈哈),因为我对火腿不感兴趣,否则可以改为腿蛋治。蛋治足足有一吋厚,面包松软,非常好食;蛋嘅份量够多,而且香而滑,不似一般滑蛋咁多汁,做蛋治最正;呢件蛋治,可以话全香港最好食。老婆就拣咗太阳蛋同方饱,面包一样松软,牛油味亦够香。叉烧通粉,保持一贯水准,汤底够味,通粉软硬度适中,不会太软身,冇咬感,亦不会煮不透,太硬身;叉烧亦系一贯嘅偏瘦,可能唔想太肥,影响汤底吧!最后加两蚊,要杯冻奶茶,茶香滑溜,系一杯有水准嘅奶茶,并非一般连锁快餐厅可以媲美。其实,除咗茶餐外,这里的蛋白炖鲜奶及杏汁炖鸡蛋都好出名,不过我对此两味不感兴趣,所以不可评价,哈哈。承惠每位$32,不消十分钟,就医饱了,名副其实嘅快餐!
每逢早餐及午饭时间,总是排长龙!但不需十分钟,已经可以入座
总是排长龙的 :(
十二点前,拣早餐;十二点后,拣茶餐
因为一个餐都系$30,但系一个通粉或意粉,都要$20!

方饱可以改多士;煎蛋可以拣太阳蛋或炒蛋;意粉又可以改通粉

今日拣咗个
厚厚嘅蛋治
老婆就拣咗
太阳蛋同方饱,面包一样松软,牛油味亦够香。
太阳蛋同方饱
叉烧通粉
最后加两蚊,要杯
非一般嘅冻奶茶
其实,除咗茶餐外,这里的
蛋白炖鲜奶及
蛋白炖鲜奶,杏汁炖鸡蛋
承惠每位$32,不消十分钟,就医饱了,名副其实嘅快餐!
2011-09-04
等候时间
5 分钟 (堂食)
蛋白炖鲜奶,杏汁炖鸡蛋
总是排长龙的 :(