餐厅: 憶食尚臘味煲仔飯
资讯:

2024-01-24 1791 浏览
近日天气开始转冷,想食热辣辣的煲仔饭,感觉会暖笠笠,就去佐敦揾下,系柯士甸站附近见到有间店舖叫「忆食尚」主打食煲仔饭,就入去试下。𠮶度环境唔错,布置以绿色为主,觉得好舒服。每张枱都有屏风相隔,好有私人空间。📍广式腊味煲仔饭煲仔饭上枱有惊喜,好大煲足够2个人食。有腊肠、腊肉和腊鸭。服务员会问要唔要加芫茜和葱花,跟住就会爬松啲饭和加入豉油。这时候已经闻到好香嘅油香味,当你食到差不多,佢哋会帮你刮起饭焦。饭焦香脆好食,值得推介👍👍👍📍芥菜排骨煲芥菜排骨煲都好正,芥菜煮到青青绿绿,感觉好新鲜。排骨煮至软淋而不烂,汤底加咗胡椒和黄豆,饮完成个人都好暖。📍酸辣土豆蒿笋丝土豆和蒿笋,都是营养丰富的蔬菜,两者都是入口爽脆,酸酸辣辣更加惹味。📍士多啤梨特饮士多啤梨带微微酸,饮落好清新。📍芒果特饮芒果香甜中都系带微微酸,呢个几好饮。#亿食尚 #佐敦煲仔饭 #煲仔饭

📍广式腊味煲仔饭
📍芥菜排骨煲
📍酸辣土豆蒿笋丝
📍士多啤梨特饮
士多啤梨带微微酸,饮落好清新。
📍芒果特饮
芒果香甜中都系带微微酸,呢个几好饮。

#亿食尚 #佐敦煲仔饭 #煲仔饭

2024-01-23