2014-04-02 880 浏览
一转天气就口痕想食雪糕,呢几日落大雨就约左fd去indoor,K11行下, 揾到间正野。望落门面主打蓝色同金色,铺头系细, 不过个人对雪糕铺要求唔多, 舒服干净就ok, 最紧要系好食,!除左雪糕& cake, 仲有waffle, 不过都系试住佢d雪糕先, 好食再番兜! 雪糕款都有十几种, D名好特别, 例如黑醋栗甜酒呀, 焦糖脆饼呀等等,30蚊一球, 45两球, 以high class雪糕黎讲,系抵食既!第一次试通常食d signature款, 试左好多只味(d staff好好人…完全唔介意我系咁试,哈!), 最后都系叫左经典味Belgian chocolate加个双色葡萄。球的size好reasonable, 食落….好好味!!, 个人唔钟意食太甜, 呢个chocolate味就岩哂我!!, 质感好幼细, 唔会太硬身, 虽然唔甜(可能因为用左脱脂奶), 但有好浓的chocolate味, 正! 个双色葡萄就酸酸甜甜, 好开胃, (不过葡萄味好个人,唔系个个受得) 同朱古力一撞, 就即刻好醒神。同fd系bar台边食边吹水, 虽则系有d吊脚, 不过坐坐下又几舒服,哈哈!问番staff原来暂时

问番staff原来暂时得一间分铺,但一定以后会再黎食, (又到夏天!!),食得出系靓料的雪糕,希望佢快d开多d分铺, 咁就唔驶咁远都食到啦!!

比利时正宗朱古力撞双色葡萄, 醒神!
2014-04-01
  • 比利时朱古力味雪糕