餐厅: 越茶香
资讯:

2025-05-25 31 浏览
中環終於有間真・天然茶飲店!行過中環街市附近,發現新開咗間茶飲店,仲要係香港人自家創立嘅品牌。最吸引我嘅係佢哋嘅堅持: 零加工果漿 無人造糖 唔肚茶粉沖泡,真係好難得! 龍眼桂花冰真係驚喜! 甜味全靠純冰糖調和,唔會死甜,飲完喉嚨好舒服。桂花香味好清新,同龍眼肉好夾,飲落好有層次感。果肉多到爆真係多到塞住飲管,每一啖都食到龍眼肉,好滿足!飲完完全唔會口渴,超級適合夏天解暑~桂花香水檸檬平時飲開嘅檸檬茶多數好澀,但呢杯完全唔同! 老闆話佢哋用4月第一批嫩芽茶葉,茶味香濃得嚟帶甘甜,凍飲都唔苦澀。淡淡桂花香加埋香水檸檬,清新得嚟唔會太酸,好開胃!茶底真係好出色,飲得出係高質茶葉,同普通茶粉沖嘅完全唔同level!門口有面打卡牆,影相好靚🥰
中環終於有間真・天然茶飲店!

龍眼桂花冰
真係驚喜!

桂花香水檸檬
平時飲開嘅檸檬茶多數好澀,但呢杯完全唔同!

門口有面打卡牆,影相好靚🥰