2022-07-12
今日同朋友嚟happy hour,佢介紹我嚟呢間專飲手工啤嘅酒吧,我自己好少飲,但朋友極力推薦,我就嚟試下。呢度有好多款來自不同國家嘅手工啤,種類繁多,呢間店嘅哥哥仔就介紹左兩款酸啤俾我地。第一款來自拉脫維亞嘅酸啤(6號),佢由菠蘿、芒果、熱情果、雲呢拿、椰子製造,味道清新,香氣怡人。好易入口,完全無平時果啲啤酒嘅澀味。酒精含量7.5%第二款係伯爵酸啤,來自比利時,酒精含量6.2%。 佢口味係類似紅酒嗰隻酸,但係並冇紅酒個澀味,有提子味,又係好入口。女仕好啱呢飲兩款酒。約埋三五知己happy hour happy hour 真係一個好地方。我哋叫左幾款西班牙小食送酒,估唔到又幾夾喎。酥炸魷魚圈魷魚圈炸得好脆,有海鮮嘅鮮味,送酒一流。意大利青瓜天婦羅脆漿包住爽脆嘅意大利青瓜,好啱做開胃小食。炙燒牛肉片伴柚子醋呢個一定要推薦,牛肉有牛味,配上黑椒碎更加突出牛味,而且整呢道菜牛肉一定要靚先可以。芝士墨西哥脆片濃濃的的肉醬香,配脆卜卜嘅粟米片,洋蔥,橄欖、牛油果令到整個配搭更加清新。
我哋叫左幾款西班牙小食送酒,估唔到又幾夾喎。
酥炸魷魚圈
魷魚圈炸得好脆,有海鮮嘅鮮味,送酒一流。
意大利青瓜天婦羅
脆漿包住爽脆嘅意大利青瓜,好啱做開胃小食。
炙燒牛肉片伴柚子醋
芝士墨西哥脆片