2017-09-17
餐廳附近老比較寧靜,坐落都好舒服,可以好休閒咁食野休息。雖然面積細,但加咗開始式嘅座位,所以完全冇壓迫感。 鑽石蜆 (8oz) $88 食落好新鮮,每隻蜆大細啱啱好而且飽滿,而且粒粒都痴住個殻,同埋食唔到有一丁點嘅沙。而汁就揀咗 Cajun cutter sauce ,食落咸香,但又唔會蓋過蜆嘅鮮味。如果兩個人以上,都係叫16oz好啲,8oz太少了。 牛油果睡蟹意大利飯 $198 賣相已經非常靚,而一上到泥,蟹嘅香氣好強,唔洗食都知。意大利飯煮得啱啱好,偏向硬身好有口咸。而牛油果加上蟹籽蟹膏,味道十分濃郁,而且一啲都唔腥臭,更唔會覺得好厭,一口接一口毫無問題。 韓式辣醬千層肉 $28 呢個係比較意外好食嘅小食,佢係採用咗腩肉部位嘅豬肉,食落唔會好林,相反肥膏嘅部份仲會有啲彈牙,並且好鬆化。而辣醬味道甜甜酸酸再加啲微辣,配上豬肉真係好惹味,本身飽飽地都變到有啲開胃。