2019-03-12
Blue Monday 最令人開心既係星期一放早,然後星期二放假😁 所以一定要岀街行下食下調整下blue blue 的心情🤣放工係最肚餓既時刻,所以第一時間去左醫肚先。呢間野係耀華街既一間樓上鋪,唔係有朋友介紹,真係唔識捐窿捐啦搵野食🙈六點幾,人唔算多,環境好清淨,又播啲好柔和既歌,真係幾舒服😌坐正收銀機對面,見到啲甘搞笑既語句,就知老板唔係古板既人🤭落單係直接寫係餐牌上。幾欣賞呢個,又環保,又可以慳啲人手,最欣賞既係餐牌好乾淨👍🏻👍🏻平時去呢啲過膠餐牌落單,會有好多筆跡係度,抹唔乾淨🤢芝士炸雞係拉絲家🥰🥰 加上鐵盤上,放耐左都仲保到溫,份量亦比想像中多。炸雞個皮唔會太油,咬落去好juicy,唔會炸到乾淨淨,好味🤤好似係必點既邪惡包🤔 係紫菜包住鵝肝同帶子兩樣野輕輕一煎,好香。不過一上菜真係要即食,掛住相機食先,搞到紫菜𣺉哂😢 個鵝肝一啲都唔滯,好軟綿👍🏻蒜香牛柳粒呢個真係超。級。香‼️‼️個牛一啲都唔韌,而且好惹味。肥仔男友好鍾意😏李小龍卷?一食落個味有少少怪,原來係有我唔鍾意食既牛油果係入面😑 肥仔男友見我奇怪既表情仲以為中伏,原來係偏食寶寶作怪🤭撇除牛油果既味係好食既,而且好欣賞佢係
放工係最肚餓既時刻,所以第一時間去左醫肚先。
坐正收銀機對面,見到啲甘搞笑既語句,就知老板唔係古板既人🤭
芝士炸雞
好似係必點既邪惡包🤔 係紫菜包住鵝肝同帶子
蒜香牛柳粒
呢個真係超。級。香‼️‼️
個牛一啲都唔韌,而且好惹味。肥仔男友好鍾意😏
李小龍卷?
撇除牛油果既味係好食既,而且好欣賞佢係用張木櫈黎上菜,果然唔係古板既老細😛
比起刺身,我更喜歡火炙三文魚,輕輕一燒,個陣魚香味岀哂黎😋
以心型上菜,亦係特別之處。飯既底層有啲粉粉地色既粒粒,甜甜地,唔知咩黎😂但我同肥仔男友都好鍾意😛
鋪頭好似係兩夫婦經營,一個廚房一個樓面,但上菜速度正常,真係覺得個廚師好勁,一個人可以handle甘多張枱而保持到上菜速度同食物水準。真心推介大家上黎食,價錢親民又好食👍🏻👍🏻 更重要係我個人係十分支持小店的😆