2019-09-21
行左一個長命斜上黎, 我梗係叫返杯野飲先..呢度賣點有好多手工啤, 花多眼亂, 睇完D 名, 都係揀唔落手.問下BARTENDER--阿LAM 有咩介紹先..佢好好傾,好有HEART, 最後介紹左杯十年畀我, 因為佢係用龍井溝出黎..正呀! 十年 $85 朋友就叫左呢杯好開心既BLACK COW $118.坐低就叫左個小食. 脆炸蟹肉飯波配浙江醋泡沫 $88我中意佢個浙醋泡沫. 蟹肉配浙醋呢個咁中式既COMBO好正好FUSION.我就叫左呢個. 石澳梅菜扒和牛面臉頰配煎腸粉及煙肉炒椰菜仔. $182呢個肉我就覺得份量好多, 因為朋友唔食牛= = 黎之前睇到MENU 想揀個D 點知今日冇, 所以就揀左牛..哈哈. 反而朋友好欣賞D 腸粉同埋椰菜仔! D 腸粉OK, 有質素同值得食既.原本朋友想叫魚, 可惜已賣哂...所以就叫左香煎五頭深海大蝦配蝦皇醬, 韭菜及台灣QQ麵 $218喂...正WOR個麵, 我最中意食台灣闊麵, 因為可以掛哂D 汁... 夠哂肥呀.哈哈!!!我FD 就食腸粉, 我就食返佢D麵..交換食!食到咁上下, 阿LAM 又推介我試下桂花啤.我聽到個名都有少少吸引既, 然
問下BARTENDER--阿LAM 有咩介紹先..
十年
十年 $85
BLACK COW
坐低就叫左個小食. 脆炸蟹肉飯波配浙江醋泡沫 $88
石澳梅菜扒和牛面臉頰配煎膠粉及煙肉炒椰菜仔
呢個肉我就覺得份量好多, 因為朋友唔食牛= =
香煎五頭深海大蝦配蝦皇醬, 韭菜及台灣QQ麵
原本朋友想叫魚, 可惜已賣哂...
我FD 就食腸粉, 我就食返佢D麵..交換食!
食到咁上下, 阿LAM 又推介我試下桂花啤.
我聽到個名都有少少吸引既, 然後佢畀左少少我地試呀!!! 又真係幾得!!!岩女士口味~
同埋都讚下呢度個大廚, IDEA 同埋味道都好OK! 可ENCORE!!!
最後, 叫埋個是日甜品, 好似係花膠丸子合桃腰果露 $68
好似係咁上下.XDD 我見到好似幾新奇, 就叫黎SHARE, 唔可以獨食, 因為會肥XDD
.有花膠既甜品係特別既... 又唔會唔夾..呢度D 野睇名會覺得好奇異, 但食落又好夾唔會怪~
呢個都真係要有返咁上下功力就做到!