2018-08-01
一聽個名就知呢間餐廳係食台灣菜架啦,門面清楚易睇,好容易就搵到呢間餐廳架啦 今晚既食物當中都叫左一D小食,例如呢一款 - 皮蛋豆腐,凍食既佢都唔錯,份量正常,滑豆腐上面有D肉鬆襯托,皮蛋都幾有咬口,都幾好食食台灣菜,點都要整碗牛肉麵既,呢碗紅燒牛肉麵(粗麵)就唔錯啦真係餐廳可以比客人揀個麵係要粗定幼既,今次我就揀左粗,因為比較有咬口 ; 而佢既紅燒牛肉都做得唔錯,件件都大大舊,但大件得黎,口感又唔會韌或硬,係做得唔錯既 ; 配合埋湯底香濃牛肉味既味道,你會鍾意食既台灣飲品當中,珍珠奶茶都真係代表之一啦,我就叫左杯胚芽珍珠奶茶,因為好似比普通既珍珠奶茶特別D,口感上有多D唔同既層次,而且味道都會豐富少少,好飲好飲鹽酥雞 !! 真係冇理由唔叫啦掛 ! 又幾特別喎,除左碟鹽酥雞之外,餐廳重比左一SET調味粉比客人,可以自己為果件鹽酥雞調味,當然我就最鍾意原本鹽酥雞既椒鹽味啦,味道既輕重都可以自己調教,唔錯唔錯每件雞都炸得好香脆,因為大大件既佢,都好有咬口,入面重有雞油流出,加埋自己調教既味道,特別好味滷水拼盤都值得一試既,當中有豬耳,一隻雞翼,滷水蛋及大腸等等 ; 比較有驚喜既係當中重包括左
滷水拼盤都值得一試既,當中有豬耳,一隻雞翼,滷水蛋及大腸等等 ; 比較有驚喜既係當中重包括左鴨舌 ! 因為真係比較少餐廳於滷水拼盤當中,有提供鴨舌既,友人都食得好開心
肉燥茄子飯,呢個飯個重點其實唔係D飯,個茄子先係,因為佢個茄子係燒出黎架 ! 但整體黎講呢個飯既份量都幾大
可見個茄子非常吸引,賣相真係好唔錯 ; 味道分面,成件茄子都可以食到,唔洗隔左下面層皮,而茄子上面深啡色既係蒜蓉黎既,經過燒過之下,味道更香口 !
食到非常飽既情況下,點都要用埋另一個胃 ! 試埋佢地既什果雪糕鬆餅,主要係見佢份量唔算太大,我地兩個人黎講,都重可以接受到 !!
多款什果放係鬆餅上,雪糕就係芒果味,整體黎講都幾好食,唔會太膩 ; 當中其實重有少少士多啤利味既CREAM,連同D鬆餅一齊食,原來都好好食架 ! 都真係值得一試 ~