2007-03-05 7 浏览
12點10去到,見到佢話要1點先開門做生意,於是去咗行一陣,一點鬆啲翻到尼,見到成間舖已經坐滿人,連門口都開咗一張枱坐咗4個人.由於唔想等位,所以我同honey都坐門口將枱就算.都等咗好久先有嘢食,由於我之前己經食過個爽腩河,所以今次就叫咗個根腩河.honey要了一個招牌爽腩河試一試.個待應亞姐放底咗一碗爽腩河,對面的一對情侶話碗河粉係佢地.於是我就俾翻佢地,跟著尼咗一碗牛腩河,個待應亞姐好勞氣禁話這碗才是這對情侶的,好話我哋攪亂晒.唔駛禁勞氣呀!改翻將單個價錢就得喇!honey話個爽腩都幾好味幾夠淋,我就覺得個牛根幾好,唔太淋,幾有口感.不過個湯都係有啲’立立地’.呀~有個菜圃都幾好味.