2018-12-26
今日男友帶我去左樂天經典食好野,佢知我一向都好鐘意食蟹,加上openrice有優惠。我地就去左食我最愛既蟹啦。哈哈。因為小妹好鐘意飲湯,估唔到呢度有真材實料既靚湯。諗左好耐終於決定了「淮山杞子鮮螺頭湯」貪佢可以補氣。入面都幾足料,有唔少螺頭,個湯好清而且好鮮十足。好正!職員仲超好服務,幫我地夾埋湯料。---之後我地點了「辣子蝦球」,因為男友最鐘意食呢類型既蝦。蝦球真係好大粒,而且仲好爽口!辣辣地唔錯!---我就點了炸子雞。食識既男友話呢款真係子雞黎肉質嫩滑而外皮都炸都脆口!好好味。---而最值得推薦既係「星洲黑胡椒螃蟹」。我地都真係估唔到個蟹咁大隻!係超大隻!擺隻手係度都超過呀。比ip6大超多。當中既黑胡椒醬原來有好多蟹膏粒架。唔係男友講真係發現唔到。呢度既蟹除左大隻,仲要好新鮮,蟹肉鮮甜而且勁多蟹膏。依家打食評都令我流曬口水呀!當中既蟹肉真係勁多,而且蟹味濃又鮮。---最後小妹仲點了玫瑰花茶。好香飲得出係靚料。樂天經典真係好多個估唔到咁正!而且價錢真係好公道。搵日帶埋媽咪一齊黎先。哈哈。
職員仲超好服務,幫我地夾埋湯料。
---
當中既黑胡椒醬原來有好多蟹膏粒架。唔係男友講真係發現唔到。
當中既蟹肉真係勁多,而且蟹味濃又鮮。