今晚喺元州街搵食嘅時候見到一間新野,手打牛肉專門店,好!就睇下你嘅手打牛肉有幾好。店內的的式式,大概可以坐到十多人左右,黑板上重推介當日嘅特色小食同甜品香蕉船。先來杯雜莓特飲飲到好多火龍果既子同埋好重嘅藍莓味道,味道唔錯跟餐仲係半價添漢堡包上枱嘅時候有啲似美式快餐店嘅感覺,紅白格仔紋嘅包裝紙,高度一隻手到站晒嘅漢堡包。個包入邊醬多肉厚,絕對冇偷工減料,食落去牛肉味唔濃但都好肉汁,因為我地order做嘅係七成熟,都算過得去亦都叫咗個小食蛋卷泡菜,Kimchi被蛋包住咁樣食法都係第一次唔錯唔錯,好快俾我哋食光。最後嚟咗個鰻魚石鍋飯,侍應好細心介紹呢個鰻魚石鍋嘅食法同埋如果鍾意食飯焦嘅人可以等去上枱之後等耐少少或者唔搞佢就會有飯焦嘅效果,師傅用咗真之味咬落去10分煙人,尤其是變成飯焦好似食米通嘅感覺。
今晚喺元州街搵食嘅時候見到一間新野,手打牛肉專門店
,好!就睇下你嘅手打牛肉有幾好。