2019-05-29 2071 浏览
剛好在附近看電影,上網看到這裡的鰻魚超吸引的,就決定在這裡食完晚餐才去睇戲。舖頭不大,位置坐得有點濟逼。不會食物是非常讚的!小食- 雜菇小食-泡菜豬肉 黑松露大啡菇漢堡 必食必食,看看這爆滿的黑松露芝士醬,十分足料,漢堡扒又多汁又鬆軟,多層口感享受。車打芝士流心蛋牛肉石窩丼 賣相很吸引!啖啖都係芝士牛肉,質感很豐厚。贈送的迷你菠蘿包,  味道不錯的哦,可以再熱一點就很完美了滑蛋鰻魚飯 推介推介!甜甜的鰻魚汁淋在鮮甜的鰻魚上,賣相要給讚
舖頭不大,位置坐得有點濟逼。不會食物是非常讚的!
小食- 雜菇

小食-泡菜豬肉

贈送的迷你菠蘿包,  味道不錯的哦,可以再熱一點就很完美了

2019-05-04
2019-05-15 1228 浏览
車打芝士🧀流心蛋🥚牛肉石窩丼($58)+凍餐飲另加$8小驚喜,餐廳細細,而鋪頭面都真係唔特別起眼,但野食真心驚喜又抵食,性價高!牛肉上比你個黎唔係well done的,所以佢之後可以話用石鍋再整煮佢! 重點佢原片芝士比你,而唔係芝士粒或者芝士粉👍🏻👍🏻同埋上比你既時候係真 熱辣辣!因為仲有burger或者其他款式都想試,所以一定會再encore!餐廳唔大,一眼睇曬,不過坐得算舒服,假日兩點幾黎到都唔算好多人。
車打芝士🧀流心蛋🥚牛肉石窩丼($58)+凍餐飲另加$8

2019-05-12
2019-05-14 596 浏览
😍深水埗好多好野食啊.黑松露大啡菇漢堡🍔🍟🥤加錢轉餐痴線架🙀🙀🙀好巨大 完全可以2個人食店員好貼心甘比紙袋仔 方便食用包好鬆軟 手打漢堡好厚 大啡菇加埋芝士夠juicy反而黑松露味唔算突出 可以多少少薯條就略嫌咸左啲 同埋偏淋身.左口魚石頭鍋飯🐠冇誇張 啲魚油超正仲有蛋 芝士 紫菜 ⚠️小心燙口 好熱.見到隔離枱食鰻魚飯 勁長🤤好多芝士仲有豬肋骨石頭鍋飯❣️巨到嚇親絕對會再食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)CP值爆燈
😍深水埗好多好野食啊
仲有豬肋骨石頭鍋飯❣️巨到嚇親
絕對會再食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)CP值爆燈
  • 黑松露大啡菇手打牛肉漢堡
2019-04-28 644 浏览
Bookmark左呢間餐廳既芝士鰻魚飯好耐啦 但一直嫌佢唔近地鐵站好遠 今次終於的起心乾黎食😂黎到等左一陣就有位啦 餐牌好多芝士野 但眼闊肚窄 都係食番目標食物!芝士鰻魚丼飯 個飯一黎到我地嚇親 食過咁多鰻魚飯都無見過咁長既鰻魚!份量大到幾乎可以一啖飯有一細舊鰻魚一齊食!鰻魚食落幾厚 多肉 但就唔會話好嫩 骨就視乎食邊個部份~我個人就幾滿意個鰻魚無其他食評既相睇落咁多cheese 芝士既味都唔係好rich 但覺得岩岩好 唔會搶哂鰻魚味!漢堡扒丼飯 另加一份芝士除左芝士仲加左蛋漿 兩份芝士真係拉到絲🤩本身用既芝士唔係特別濃味 唔會話好creamy好overwhelming 扒七成熟 味道唔錯🤩
黎到等左一陣就有位啦
餐牌好多芝士野 但眼闊肚窄 都係食番目標食物!

芝士鰻魚丼飯
芝士饅魚丼飯

漢堡扒丼飯 另加一份芝士

芝士饅魚丼飯
2019-04-23 540 浏览
長沙灣的家庭式小食堂風格餐廳✨長沙灣最近開了很多裝潢精美的特色餐廳和cafe,這家「布萊恩 • L • 食堂」於ig也有不少人介紹,所以我決定到訪試試👀叫了滑蛋汁燒鰻魚丼,碗的size其實不大,但材料堆疊得很高👍🏻鰻魚不是原條但非常厚,每一口都很滿足,不過口感較乾,也許是加熱過頭了🤔炒蛋厚實,面層較滑,底部被熱飯烘熟了變硬了一點🤭燒汁份量蠻多的,用來拌飯不知不覺就吃完整碗了😋南瓜湯偏稀,不過挺甜和感覺天然無添加🎃依我觀察,這家店的服務員蠻冒失的🙈首先我叫了少飯,但上桌仍是正常份量;之後旁邊一桌客人叫了漢堡,但服務員下錯單叫了意粉;還有坐我對面的姨姨想叫熱朱古力,店員說沒有,其實牆上黑板是有寫上熱朱古力的😬希望能改善一下🙊其實這個價錢於長沙灣區算蠻貴的,加上ig的好評,我一開始期望也挺高的🙊但親身到訪試過一次之後,發現這家店的食物質素和服務還有不少可以改善的地方呢🤭
南瓜湯偏稀,不過挺甜和感覺天然無添加🎃
滑蛋汁燒鰻魚丼
南瓜湯
2019-04-22 98 浏览
黑松露大啡菇手打漢堡好juice 嘅漢堡 而且牛味好濃 薯條上枱嘅時間仲係熱同脆 唔係個啲好軟嘅薯條 而且大啡菇都唔會有個陣草味 勁好味 超級推薦 但薯條係要另外加嘅鰻魚飯鰻魚飯係佢地嘅招牌 基本上枱枱都會叫 一個人未必食得曬 兩個人再加多個漢堡就會啱啱好 鰻魚超級大條 加埋芝士真係超級邪惡 但真係好好味 大家嚟到都一定要叫一份 佢嘅鰻魚汁都係好正 加埋芝士唔會話好濃蓋過芝士嘅味 最緊要係芝士唔係個種芝士片 拉唔到絲嘅 用嚟打卡一流 拉絲又邪惡兩個人嚟食就一個飯加多個漢堡啦 叫餐會食太多

鰻魚飯

兩個人嚟食就一個飯加多個漢堡啦 叫餐會食太多
  • 黑松露大啡菇手打牛肉漢堡
  • 火燒原條鰻魚石鍋拌飯
2019-04-08 131 浏览
今天黎到呢間試佢既漢堡同鰻魚飯,雖然無點一整條個款,但佢漢堡扒用新鮮免治牛肉整成漢堡扒,7成熟烹調,好juicy一d都唔乾,另外個魚柳勁滑嫩,比起一般快餐店水準還要高!!!但唯獨是店內較狹窄,大多數要搭檯,而且店員態度一般,無表情,語調平tone,但佢店既食物質素拍得住有名而貴少少既外國快餐店,下次都會再黎幫襯既!!!注意午飯時間黎的話可能要等位,因為位子唔多,但一般用餐時間好快所以唔係話等太耐。

魚柳包漢堡包伴薯條
滑蛋鰻魚飯
芝士漢堡扒飯
2019-04-08
魚柳包漢堡包伴薯條
滑蛋鰻魚飯
芝士漢堡扒飯
2019-04-07 70 浏览
這間小店有好多特色石鍋丼會cross三文魚腩 鰻魚等等今次就試下漢堡❌石鍋丼🧀車打芝士流心蛋手打牛肉石鍋丼🐮手打牛肉有驚喜厚身富肉汁 肉質頗嫰 幾重牛味 🍳面頭鋪左隻窩蛋同芝士 🌽撈埋側邊既配菜 芽菜 青瓜絲 栗米粒 爽口清新 口感味道更豐富 🔥加埋泡菜 更加惹味🍚食到最後仲有飯焦呀🤡如果多啲芝士可以拉絲咁就perfect啦⚠佢仲有好多fusion拉麵烏冬 韓式飯卷 壽司超多唔同菜式 當你想食西餐 朋友想食日本菜 去這間小店是不錯的選擇
這間小店有好多特色石鍋丼

當你想食西餐 朋友想食日本菜
去這間小店是不錯的選擇
車打芝士流心蛋手打牛肉石丼鍋
2019-03-30 116 浏览
今日第一次食真心唔想講但堅係好過份叫個漢堡包餐 隔離台都係人地餐到先 無問題 好野要等到我個包餐到話同隔離交換左問人地介唔介紹 人地表明食過再 問我介唔介紹wtf? 知唔知咩叫食物衛生?知唔知咩叫 衛生問題?第一次等等左11分鐘再上等5分鐘個廚師出黎話重生整過d薯條係凍既 話客多等到凍左wtf? 咁既店我唔會再有下次 味道好都咁話
今日第一次食
真心唔想講
但堅係好過份
叫個漢堡包餐 隔離台都係
人地餐到先 無問題 好野要等
到我個包餐到話同隔離交換左
問人地介唔介紹 人地表明食過
再 問我介唔介紹
wtf? 知唔知咩叫食物衛生?
知唔知咩叫 衛生問題?
第一次等等左11分鐘
再上等5分鐘
廚師出黎話重生整過
d薯條係凍既 話客多等到凍左
wtf? 咁既店我唔會再有下次 味道好都咁話
2019-03-30
2019-03-26 87 浏览
● 燒原條鰻魚石鍋丼($138)●係咩驅使我即日食完要即刻出post阿❗係好食呀😍💓行街經過呢間小店 入去發現冇乜人客 本來都冇抱太大期望落單果陣見到menu 寫條鰻魚有30cm 但完全唔知30cm係咩概念😂一上枱嚇到傻咗😨😨足足有我成個前臂咁長 完全符合商品說明條例😂另外仲加咗9蚊追加半熟蛋 呢個必叫!! 加左蛋醬撈飯好好食😍鰻魚好厚肉!!食落啲油脂會咇哂出嚟 撈埋啲燒汁食好好味!!價錢算好抵!!!大家快啲快啲去支持下佢哋啦!💭💭💭好味(⑩/⑩)抵食 (⑨/⑩)💭💭💭
● 燒原條鰻魚石鍋丼($138)●
係咩驅使我即日食完要即刻出post阿❗
係好食呀😍💓
行街經過呢間小店 入去發現冇乜人客 本來都冇抱太大期望
鰻魚好厚肉!!食落啲油脂會咇哂出嚟 撈埋啲燒汁食好好味!!
價錢算好抵!!!大家快啲快啲去支持下佢哋啦!
💭💭💭
好味(⑩/⑩)
抵食 (⑨/⑩)
💭💭💭
2019-02-13
  • 燒原條鰻魚石鍋丼
2019-03-07 154 浏览
今日Lunch 朋友介紹黎呢間小店食!雖然鋪頭比較細但枱數唔多所以都坐得舒服,而且店入面有提供書本同埋益智board game,等野食都唔怕悶。我地叫左個他他鯛魚柳漢堡,一上菜嚇左一跳!真係好大個漢堡!塊魚柳長到突晒出黎!而且炸粉薄,咬落去好脆口又食到嫩滑魚肉既鮮味。配上他他醬同生菜味道好Fresh!薯條新鮮炸起味道都不錯另外我地叫左個辣辣壽司拼盤Order時候侍應會問你要幾件辣我地貪玩叫左一半辣,黎到發現真係好大舊wasabi 係入面,好彩唔算太攻鼻,食落都好好味架。呢個價錢有得食有得玩,仲要大件又抵食,值得支持一下嘅小店
今日Lunch 朋友介紹黎呢間小店食!

我地叫左個他他鯛魚柳漢堡,
一上菜嚇左一跳!真係好大個漢堡!
配上他他醬同生菜味道好Fresh!
薯條新鮮炸起味道都不錯

另外我地叫左個辣辣壽司拼盤
Order時候侍應會問你要幾件辣

呢個價錢有得食有得玩,仲要大件又抵食,值得支持一下嘅小店
🇭🇰 長 沙 灣 ....ヾ(๑╹◡╹)ノ整體分數:◆◆◆◆◇⋯終於嘗到收藏很久的小店!🥺❤️ 食物質素真的很好 而且價錢相宜 名乎其實的價廉物美!唯小店的座位比較狹窄 有點坐得不舒服~😣.碎鰻魚芝士燒蛋卷 $58推薦分數:◆◆◆◆◆這款卷蛋雖然賣相沒有韓式食店的誇張 但味道卻令人驚喜🤩 雖說是碎鰻魚 但很足材 是切到一顆顆的鰻魚粒 很香蒲燒味 很出眾‼️ 芝士就融在帶點流心的蛋卷內 倒是有點被鰻魚搶了風頭哈哈🤭 唯一缺點是蛋卷沒有切好才上菜 大概因為蛋卷是微微流心的關係吧!這點吃起上來不太方便~.黑松露大啡菇手打牛肉漢堡 $38推薦分數:◆◆◆◆◆(另跟套餐+$14跟🍟🥤)滿分是理所當然的好不好‼️‼️🥳 一上菜的瀰漫著黑松露香氣~ 要不一層層說起吧!麵包是塗上了牛油然後烘到上軟下脆的🥺 大啡菇沒有草青味 很juicy 也很軟身 為整體都刪減了肥膩感 中和了整個漢堡~😌 重點是手打牛肉也很juicy很重牛肉味!一點都不乾身而且肉質鬆化!這個價錢這種質素!回頭率很高耶!🥰.車打芝士流心蛋手打牛肉石鍋丼 $58推薦分數:◆◆◆◇◇這個手打牛肉味道和質素跟上面的漢堡差不多吧 不多說了~ 心動的地方
🇭🇰 長 沙 灣 ....ヾ(๑╹◡╹)ノ
整體分數:◆◆◆◆◇

碎鰻魚芝士燒蛋卷 $58
推薦分數:◆◆◆◆◆

黑松露大啡菇手打牛肉漢堡 $38
推薦分數:◆◆◆◆◆
(另跟套餐+$14跟🍟🥤)

車打芝士流心蛋手打牛肉石鍋丼 $58
推薦分數:◆◆◆◇◇
這個手打牛肉味道和質素跟上面的漢堡差不多吧 不多說了~ 心動的地方是石鍋丼有不少飯焦 香脆可口的🤤 但這個不太推薦是因為配菜味道有點怪怪 泡菜是酸味比辣味重 有些不知道是長蔥或者青瓜絲 就是格格不入的東西🤔 醬汁是夠濃郁 但份量不夠拌飯呢~ 再多一點就了好~

碎鰻魚芝士燒蛋卷
車打芝士留心蛋手打牛肉石鍋丼
碎鰻魚芝士燒蛋卷
2019-02-14 140 浏览
今日2月14情人節同男朋友黎食晚餐•我叫左個芝士漢堡紫菜飯卷男朋友叫左個鰻魚飯+芝士試左佢個飯幾啖都好好食芝士正🧀然而我嘅飯卷仲未到問左職員好似話因爲手整所以要耐啲但係menu又冇寫明🤥•環境方面坐正冷氣位吹到好頭痛同埋啲音樂🤭不過有得放書包係枱底係幾好嘅•整體黎講味道係真係幾好食呢個價算合理
今日2月14情人節

2019-02-14
庆祝纪念
情人节
2019-02-11 173 浏览
之前網上見到介紹呢間小台,啲圖又幾吸引,決定同朋友一試🥳我地叫左:1. 100%純牛漢堡太陽蛋石鍋純牛漢堡都幾juicy,有啲驚喜~夠汁,啲飯唔會好乾2. 火燒原條鰻魚石鍋+芝士條鰻魚真係好長好抵!芝士控嘅我覺得加左啲芝士真係唔錯!總括嚟講,都幾抵食,係鰻魚石鍋飯的價錢相對貴少少,但價錢都合理!會再去嘗試的小店,想試下佢嘅漢堡😋
之前網上見到介紹呢間小台,啲圖又幾吸引,決定同朋友一試🥳

我地叫左:
1. 100%純牛漢堡太陽蛋石鍋
純牛漢堡都幾juicy,有啲驚喜~夠汁,啲飯唔會好乾

2. 火燒原條鰻魚石鍋+芝士
條鰻魚真係好長好抵!芝士控嘅我覺得加左啲芝士真係唔錯!

會再去嘗試的小店,想試下佢嘅漢堡😋
2019-02-04 144 浏览
當天點了一個火炙鮮嫩三文魚石鍋拌飯,三文魚、魚子同埋飯都非常大份量,賣相好吸引,飯焦都很好吃,仲叫咗一個左口魚裙邊沙律,左口魚有分好多,我第一次食好特別。服務員態度好好熱心招待,可見服務員同埋廚師都好用心。