(非会员)
2010-09-17 16 浏览
住係佢對面, 見佢開左兩個幾月, 下午同weekend 夜晚都成日咁多人, 而家先敢去試, 通常d食店開頭d水準都未穩定, 和朋友叫左一個法國古法製既鵝脾,極黑醋威靈頓卷, 同埋店員極力推介既美國prime 級dry-aged肉眼, 佢仲話係佢地自行經過3個星期做風乾,由於叫set 頭盤係---煎吞拿魚(成個名唔記得), 一般, 冇咩太大驚喜 湯就加錢轉左----黑松露野菌忌廉湯, 友人就轉左法國海龍皇湯 野菌湯喜愛他的口感, 不是將所有菌都打都好幼細, 還保留小許大粒的菌在內, 有d野咬下, good, 偷飲了友的的海龍皇, 好重海鮮味, 應該是落足料的 鵝脾入口鬆化,外脆內軟, 味道濃郁威靈頓卷外皮有少許硬, 但入面極黑豬肉極之爽口, Dry-aged肉眼入口比一般吃到的牛味更濃郁, 5成熟剛好, 店員果然冇搵我笨, 想加錢試埋佢地個心太軟, 但實在太飽, 要番是日甜品 marble cheese cake, li 度值得我會再來的地方, 下次同朋友黎要留肚order 心太軟

鵝脾入口鬆化,外脆內軟, 味道濃郁

威靈頓卷外皮有少許硬, 但入面極黑豬肉極之爽口,

2010-09-03