2021-04-01
同朋友去食飯,首選當然係旺角喇~大家都方便嘛!由於天氣都開始熱,想食D凍凍地既嘢,好自然會諗起日本嘢,經過爆丼屋,見到POSTER好吸引呀!所以就選擇咗佢喇~店舖既裝飾風格都係以簡約為主,MENU好細心,有寫明TOPPING係咩食材,因為我係敏感人,所以對我嚟講係好重要,精挑細選之下,同朋友點了唔同既丼,再SHARE D TOPPING~點完餐之後店員奉上湯~細細碗,但非常足料,當中,白蘿蔔已經變到透明,非常淋甜~四重火山盛丼$298~一睇MENU圖已經好震撼,我見到哂我最鍾意食既刺身,分別係海膽、魚籽、松葉蟹肉同拖羅蓉,丼如其名「拖羅蓉」就係果座火山~真係好可觀呀!!!特別要HIGHLIGHT返個海膽,鮮甜又一D都唔腥,YUMMY YUMMY!!松葉蟹丼(期間限定)$275~去都咩餐廳都好,總會再叫期間限定既食品,因為遲D就無得食,今次呢個松葉蟹丼外圍都係放滿蟹腳同蟹鉗,中間位置就係拖羅蓉,拖羅蓉上面仲有松葉蟹肉添~真係非常豐富!個重點係 非 常 新 鮮 !