餐厅: 盈館
资讯:

2024-04-23 440 浏览
大家好!今天要同大家介绍一间我发掘到既餐厅,呢度有好多我非常中意既点心,每一样都系经典又美味!先黎系【远年陈皮牛肉球】,牛肉口感嫩滑,手打得好松软,搭配陈皮既香气,令人回味无穷,咬上一口,牛肉既鲜香同陈皮既香气交织系口中,绝对系点心中既一道经典之作!🤓🤓跟住系【香煎鲜肉韭菜饺】,韭菜饺系用新鲜既韭菜同鲜肉做馅,煎得金黄酥脆,而且完全唔油腻,一口咬落去,内外味美,韭菜同肉馅既香味扑鼻而来,绝对系贪嘴既美食必点之选😜😜之后系【甫鱼干蒸烧卖】,呢款烧卖选用鲜嫩多汁既甫鱼干做点缀,烧卖蒸熟后肉质鲜美,鲜嫩既猪肉同爽甜既虾仁搭配出鲜美既味道,充满整个口腔😋😋黎到小食先系【头蒜虎皮尖椒】,带黎无与伦比既辣味享受,尖椒经过炒制后保留了其酥脆口感,再加上头蒜既香气,辣味四溢,绝对系辣控既最爱😎😎然后系【避风塘脆茄】,一味独特既小食,茄子外皮炸到金黄色,酥脆无比,咬开内芯入口绵软香甜,颇具口感,搭配避风塘风味既脆蒜辣椒,同茄子既甜味相互交融,口感丰富🤩🤩最后系【卤水猪脚仔】,绝佳既选择!猪脚皮糯嫩,肉质鲜美,入口即化,配上独特既卤水汁,鲜香四溢,令人回味无穷🤤🤤