餐厅: 盈館
资讯:

2025-01-30 4919 浏览
年近歲晚,一大班朋友約出來飲杯茶吃個包聚一聚。交通方便就選了這間盈館。一行九人坐一張大圓檯,座位闊落。待應服務也可以,一檯開了四款茶,也一一照辦,只是每一壺茶都沒有標籤,我們要自製標籤作識別。看看早市的餐單都抵食,不過我們來到已是中午,只有吃正價點心了。小食:櫻花蝦豉油皇炒腸粉:腸粉油滑,豉油味道出色,不過鹹,小小櫻花蝦伴於其中,添美味。八味脆豆腐:粒粒內軟外脆,味粉均衡包圍,吃來惹味。滷水豬腳仔:腳仔細細,片得薄,但仍保留肉在內,皮也易吃,汁液掛上食材剛剛好。特色粉麵:豉椒斑腩炒河,碟頭大,除了豉椒更多的是涼瓜。喜歡涼瓜的應該覺得好吃。醬汁我認為偏多,糊著每條河粉,不太爽。斑腩口感就不差,件頭也大。點心:鮮蝦菜苗餃:皮薄餡足,菜苗細碎清香。蝦餃:蝦肉爽口,蝦料充沛,口感豐富。甫魚乾蒸燒賣:平時吃蟹籽燒賣多,這間用甫魚放面又幾特別,甫魚在口邊已不停收縮,甫魚又有一陣魚乾味,入口後仍保留著。燒賣有蝦肉在內,吃起來肉爽彈牙。豉汁蒸鳳爪:鳳爪腍滑,入味,鋪底的花生吸收了汁液也好吃。遠年陳皮牛肉球:啖啖的陳皮味隨著咀嚼牛肉球時滲出來,沒有太多粉漿,可吃到肉味。薑汁雞飽仔:飽身軟熟,餡料充足。蜜
小食:
八味脆豆腐:粒粒內軟外脆,味粉均衡包圍,吃來惹味。
點心:
鮮蝦菜苗餃:皮薄餡足,菜苗細碎清香。
蝦餃:蝦肉爽口,蝦料充沛,口感豐富。
豉汁蒸鳳爪:鳳爪腍滑,入味,鋪底的花生吸收了汁液也好吃。
薑汁雞飽仔:飽身軟熟,餡料充足。
蜜汁叉燒飽:飽內叉燒汁液滿滿,肉質可以。
黑金流沙飽:黑色的飽面上印有金色盈字,配合酒樓的名號。不過流心的效果不夠,原以為一咬下去可以有傾瀉而下的奶黃,怎知流心藏於深處,淺嚐一口未能看到效果。應該大大口一咬才行。
芝士鮮蝦腐皮卷:腐皮炸得香脆,包裹著的鮮蝦也被炸過,吃著兩重脆炸的食材,雖然是爽口但稍為覺得乾了點。
銀湖百花釀魚肚:賣相不錯,蝦膠和魚肚味道相配,吸收汁液後入口潤滑綿密。
櫻花蝦煎薄罉:邊位煎得脆口,中間部份夠薄身又軟糯。
金銀菜乾火鴨絲粥:粥底綿密,金菜用了生菜,銀菜有味不鞋口,細碎鴨絲均衡分佈粥內。味道不鹹,正常。
銀魚仔肉餅飯:魚仔鹹味口足,肉餅份量與碗一樣,厚度適中,飯粒分明。
臘味雙腸飯:油光充足的潤腸和臘腸已切開放飯面,色澤鮮明,味道不錯。飯粒一樣乾爽好吃。
薑汁糕:薑味濃郁,軟糯香甜。
這頓埋年之聚,吃了十九款美食,不是款款出色但也算好吃。
八味脆豆腐
銀魚仔肉餅飯
臘味雙腸飯
薑汁糕
2025-04-22 0 浏览
喺旺角行到攰攰地見到創興大廈有好多餐廳突然想食中菜所以就去咗呢間盈館本身都冇乜大期望但係結果令我喜出望外佢每一碟嘢都好大碟食咗個冰鎮咕嚕肉,嘩冰火好食呀另外仲有個花膠雞煲啲花膠好大呀個龍躉仔$58咁平,本身諗住應該係麻麻哋點知係好滑啊,啲肉叫咗個雞湯菜苗,諗住係啲平民菜式點知都好有驚喜喎,好新鮮喎最後我最鍾意嘅片皮鴨嘩,佢皮薄餡靚唔係好似平時嗰啲酒樓成嚿肉佢真係靚皮加埋啲配菜同埋醬料食落口真係好感動唔怪得我一路食一路有人客上嚟啦真係值得推薦嘅
喺旺角行到攰攰地
見到創興大廈有好多餐廳
突然想食中菜
所以就去咗呢間盈館
本身都冇乜大期望
但係結果令我喜出望外
佢每一碟嘢都好大碟
食咗個冰鎮咕嚕肉,嘩冰火好食呀
另外仲有個花膠雞煲啲花膠好大呀
個龍躉仔$58咁平,本身諗住應該係麻麻哋
點知係好滑啊,啲肉
叫咗個雞湯菜苗,諗住係啲平民菜式
點知都好有驚喜喎,好新鮮喎
最後我最鍾意嘅片皮鴨
唔怪得我一路食一路有人客上嚟啦
真係值得推薦嘅
用餐优惠
試食活動
呢間餐廳位於旺角中心地帶,裝修簡約又不失高級感✨。燈光柔和偏暖色調💡,令人心情放鬆,特別適合家庭聚會或者約會👫。餐廳內空間寬敞,枱與枱之間唔會太擠迫,服務員態度友善且專業👏。環境整體感覺乾淨整齊,背景音樂輕柔🎵,氣氛非常舒服,成個午餐體驗都幾Chill~### 晶瑩鮮蝦餃呢款點心真係一絕!外皮薄到透光,睇得見裡面嘅新鮮蝦肉🦪。入口彈牙多汁,蝦味濃郁但唔膩,每一啖都可以感受到鮮甜自然嘅海鮮風味🌊。做法應該係用咗新鮮手剁蝦仁,保留住蝦肉嘅質感同咬口。### 黑金流沙包黑金外觀超吸睛🖤,賣相已經贏晒!切開之後,金黃色嘅鹹蛋黃流沙醬緩緩流出,香氣撲鼻🥚。味道唔會太甜,反而帶少少鹹香味,平衡得好出色。外皮鬆軟,流沙口感綿密順滑,完全停唔到口😋。### 龍蝦湯鮮竹卷竹卷包裹著鮮嫩龍蝦肉🦞,再浸入濃郁嘅龍蝦湯中,層次感十足!竹卷本身煙韌有嚼勁,而龍蝦肉則滑嫩鮮美,配上微辣嘅湯底更加惹味🌶️。整體搭配非常創新,值得一試!### 金湯小龍包金湯顏色奪目💛,湯底帶有南瓜嘅甘甜同奶油般絲滑嘅質感🎃。小龍包皮薄餡靚,湯汁豐富,咬落去瞬間爆漿💦,令人驚喜連連!不過湯底稍微偏咸,如果能淡一點會更完美。### 甫魚乾
### 晶瑩鮮蝦餃

### 黑金流沙包
### 龍蝦湯鮮竹卷

### 金湯小龍包
### 甫魚乾蒸燒賣
燒賣粒粒飽滿,頂部舖滿新鮮蟹籽🦀,增加咗海洋風味。內裡混合了豬肉同甫魚碎,口感紮實而不乾柴,味道傳統中帶少許創意✨。唯一不足係份量略少,不過勝在質素高啦!

### 真功夫潮州粉果
最後介紹呢道經典潮州點心🥟,外皮晶瑩剔透,內餡主要係冬菇、筍同肉末🍄。清新的蔬菜香氣配上微微嘅胡椒辛辣,令人胃口大開🔥。粉果煮得剛剛好,皮薄而不破,口感清爽解膩。
💰價錢方面,人均消費大約$250-$300左右,對於旺角地區嚟講算合理。雖然唔算平價,但品質同服務絕對值回票價💸。選擇呢間餐廳係因為聽講佢哋嘅點心水準穩定,而且適合宴請家人或朋友,果然冇失望🎉!
夜晚嘅旺角永遠人聲沸騰,穿過熙來攘往嘅街道,轉入彌敦道旁嘅『盈館』,燈火通明嘅門面帶啲懷舊酒樓風味。今次專程試吓佢哋招牌嘅粵式小菜,聽聞仲有機會免費食到招牌火焰燒雞。🌸北京片皮鴨|$188皮脆肉嫩,皮多過肉,份量好多!包住薄餅加甜醬食,正。🌸沙巴龍躉|$58呢個價真系唔食唔得,簡直遠超於性格比。龍躉蒸得啱啱好,魚肉滑溜仲有少少蒜香,淋上蒸魚豉油好鮮甜🌸火焰鹽燒雞|$198上枱點火超吸睛,雞肉入味又香滑,不過要趁熱食🌸盈館雙蝦小炒皇|$138鑊氣十足,蝦仁爽口,連埋腰果同蒜苔爆炒,送飯一流🌸涼拌青瓜海蜇|$63清爽開胃,海蜇彈牙,酸酸哋幾醒神~整體份量足,價錢合理,尤其係片皮鴨同小炒皇必試‼️最新推廣優惠點火焰鹽焗雞即可參加乒乓波抽獎,抽獎機會按入座人數計算🎁火焰鹽焗雞抽獎獎品有:火焰鹽焗雞免費/八折/半價

🌸北京片皮鴨|$188
皮脆肉嫩,皮多過肉,份量好多!包住薄餅加甜醬食,正。

🌸沙巴龍躉|$58

🌸火焰鹽燒雞|$198
上枱點火超吸睛,雞肉入味又香滑,不過要趁熱食

🌸盈館雙蝦小炒皇|$138
鑊氣十足,蝦仁爽口,連埋腰果同蒜苔爆炒,送飯一流

🌸涼拌青瓜海蜇|$63
清爽開胃,海蜇彈牙,酸酸哋幾醒神~

整體份量足,價錢合理,尤其係片皮鴨同小炒皇必試

‼️最新推廣優惠
點火焰鹽焗雞即可參加乒乓波抽獎,抽獎機會按入座人數計算
🎁火焰鹽焗雞抽獎獎品有:火焰鹽焗雞免費/八折/半價
外卖送餐
用餐优惠
試食活動
My family and I went to a restaurant called "Ying Dining" (盈館)located in 7/F, Chong Hing Square, 601 Nathan Road, Mong Kok 旺角彌敦道601號創興廣場7樓..This Chinese restaurant offers wide varies of Chinese cuisines in different cooking styles..Steamed Sahab grouper清蒸沙巴龍躉HKD$58..dinner promotional price!!customers can choose one out of 4!..the Sahab grouper is in decent size!.fresh,sweet and flaky!.value for money!!..Giant grouper in 2 ways 龍躉2食HKD$328..Stir fried giant grouper with veggie翡翠炒龍躉.the giant gr

Steamed Sahab grouper
清蒸沙巴龍躉
HKD$58

fresh,sweet and flaky!
value for money!!

Giant grouper in 2 ways
龍躉2食
HKD$328

翡翠炒龍躉
the giant grouper is nicely seared
not over seasoned,lightly seasoned
like the veggie,crispy and crunchy

steamed giant grouper with black fungus
雲耳蒸龍躉

loveeeeeee the vermicelli which soaked up all the essences of the dish!!
the giant grouper is succulent,juicy and moist
like the black fungus soaked up all the essence of the dish

Beef with bitter gourd in Casserole
肥牛涼瓜煲
HKD$118

the beef has luscious fat tender out
the beef is moist, tender and soft
made to order
sizzling hot!!
yummm

Truffle Prawn with egg
松露滑蛋炒蝦仁
HKD$128
the prawns are jumbo in size
the praens are springy and bouncy
well marinated
yummmmm
the female manager is very hospitable ,great service!!
清明假同屋企人嚟到旺角盈館飲茶,一入門口就俾佢哋個復古霓虹燈牌吸引住👀!星期六中午全場爆滿,阿姐推住點心車喺走廊穿梭,蒸籠白煙夾住笑聲好有老香港情懷🎭。燈光偏黃夠晒溫馨,卡位仲有懷舊花玻璃隔住,傾偈唔怕嘈親隔籥台。最正係冷氣夠凍,食住熱辣辣煲仔飯都唔會出汗,正!💨🥟真功夫潮州粉果晶瑩外皮薄到見到入面嘅花生同菜脯,咬落煙韌得嚟唔黐牙😮!餡料炒得夠鑊氣,蝦米香撞埋沙葛爽脆,仲有少少芫茜提味🌿。阿媽話似足佢細個喺潮州食嘅味道,比一般酒樓用心,4.5/5分!🖤黑金流沙包墨魚汁竹炭包身夠晒IGable📸!一撕開鹹蛋黃流心多到瀉,奶香同蛋黃比例啱啱好,唔會過膩👌🏻。包身鬆軟帶微微甜味,同流沙嘅鹹香好夾,阿妹食到手指都舔埋🤤 4.8/5分必encore!🍰馬拉糕傳統三層氣孔睇得出師傅手勢👏🏻,用咗黑糖製作顏色靚仔。入口比平時食嘅更濕潤,椰香同蛋香層次分明,最驚喜係面頭灑咗少少焦糖脆脆,4.3/5分抵讚!🐡一口鮑魚燒賣真係有成粒迷你鮑魚仔坐鎮👑!豬肉餡混入馬蹄粒增加口感,鮑魚仔炆得入味又唔韌。不過$48得三粒略嫌矜貴,4/5分性價比中等~🔥鳳爪排骨煲仔飯上枱時飯焦嘅滋滋聲好治癒🎵!排骨醃得鬆化,鳳爪膠
🥟真功夫潮州粉果

🖤黑金流沙包
🍰馬拉糕

🐡一口鮑魚燒賣

🔥鳳爪排骨煲仔飯
上枱時飯焦嘅滋滋聲好治癒🎵!排骨醃得鬆化,鳳爪膠質滿滿,最正係豉油帶淡淡酒香🍶。飯粒吸晒肉汁精華,底部飯焦脆而不燶,4.7/5分超推介!
🦐鮮蝦蒜香脆春卷
脆皮薄如蟬翼真功夫👌🏻!蝦肉彈牙混入炸蒜粒好惹味,蘸埋喼汁更醒胃😋。雖然略油但即炸無辦法,4.2/5分合格以上~

🦞龍蝦湯鮮竹卷
驚喜之作!腐皮卷浸喺橙紅色龍蝦湯裡🦞,湯頭鮮甜唔似粉開。鮮竹卷吸飽湯汁依然保持脆口,蝦肉餡仲有蟹籽卜卜脆,4.6/5分創意滿分!
埋單$620四位食到捧住個肚,平均$150/人飲茶食埋煲仔飯,絕對抵食過新派點心店👍🏻!今次仲發現佢哋有懷舊糯米包🤫,留定肚下次再戰~
2025-04-13 0 浏览
呢間酒樓又唔算貴喎,環境唔錯啦,我坐係窗邊位置,成條彌敦道一覽無遺。點心嚟講都幾好食。雞仔喊水角成隻雞仔咁好得意,新鮮滾熱辣炸起真係好好食。流心奶黃包外皮鬆軟,一咬即爆鹹香奶黃餡,流心效果誘人,甜中帶微鹹,蛋奶香濃郁。牛肉腸粉粉皮薄滑帶米香,牛肉餡鮮嫩多汁,搭配甜豉油提鮮,口感細膩。叉燒腸粉叉燒粒蜜甜軟嫩,與滑溜腸粉皮絕配,醬汁平衡甜鹹。蒸排骨排骨肉質爽彈,豆豉蒜香入味,底下芋頭吸盡精華,軟糯惹味。陳皮山竹牛肉球牛肉混馬蹄碎,口感鬆化帶陳皮香氣,蘸喼汁解膩,風味層次豐富。蝦餃皇晶瑩薄皮包裹飽滿蝦仁,餡料鮮甜彈牙,筍粒添脆,點心之王當之無愧。燒賣豬肉餡肥瘦適中,蝦仁點綴增鮮,香菇香氣突出,外皮柔韌,油潤不膩。 整體點心水準高,傳統風味扎實,推薦趁熱享用!

2025-04-13 0 浏览
旺角呢間盈館真係一家大細食飯最岩既地方呀!位置又方便,夠晒闊落好坐!叫火焰鹽焗雞即可參加乒乓波抽獎,抽獎機會按入座人數計算;火焰鹽焗雞抽獎獎品有:火焰鹽焗雞免費/八折/半價💰佢哋嘅冰鎮咕嚕肉打卡得來又夠好食😋熱辣辣嘅咕嚕肉放喺啲冰上面,冰火交融嘅口感,咕嚕肉好脆皮,充滿糖絲,可以做到拉絲嘅效果🤣酸酸甜甜,好易入口!火焰鹽焗雞又係可以打卡📸雞肉肉質鮮嫩,味道鹹香,唔使任何調味都已經好好食,一隻雞份量好多,一家人食啱啱好!另外仲有唔同嘅特色小菜,有哦特價嘅晚飯小菜好似蒜蓉粉絲蒸元貝咁$58有4隻好抵!

2025-04-11 472 浏览
🦆北京片皮鴨$188即叫即片😍鴨皮超脆好正!好中意佢個蒸皮 好薄 唔會食到好滯好溜👏👏❄️冰鎮咕嚕肉$138超有心機既擺盤😍😍佢真係做到冰鎮黎外皮脆脆地!佢個炸炒比出面整既仲落得更少 唔會食口都係粉得少少肉 真材實料✨💫🔥盈館雙蝦小炒皇138反而覺得呢個令我大開眼界😍因為真係超足料😍😍海鮮係超多,有埋配料既白飯魚仔、腰果 真係正宗😍👏🦪酥炸桶蠔$148第一次食炸到圓轆轆既蠔,唔好睇落落左好厚炸粉,食落唔會覺得好油膩,完全做到外脆內軟😍必食必試🤩🤩好特別呢個✨‼️燒味拼盤$58有叉燒、油雞、燒鴨,叉燒係霖叉都唔錯👏呢個偏咸記得配埋白飯食!
🦆北京片皮鴨$188

❄️冰鎮咕嚕肉$138

🔥盈館雙蝦小炒皇138

🦪酥炸桶蠔$148

‼️燒味拼盤$58
有叉燒、油雞、燒鴨,叉燒係霖叉都唔錯👏
呢個偏咸記得配埋白飯食!
🏮 一入旺角盈館,首先被佢個復古而又摩登嘅裝修吸引住。牆上掛滿咗懷舊畫像🖼️,配合啲柔和但帶點氣氛嘅黃光🌟,令整體環境顯得好舒適。中午時間,人流適中,周圍呢啲輕聲傾計聲音不失一個溫馨嘅感覺,老細們不時巡場,服務態度令人感到好親切😊。🔸 馬拉糕味道方面,呢個馬拉糕啲鬆軟程度真係超乎我哋嘅預期,甜度適中唔會太膩,啖啖帶有紅糖香味。口感軟滑,入口即化,似乎係用咗心思整嘅。評價嚟講,絕對可以話係餐廳嘅招牌之一!評分:🌟🌟🌟🌟🌟🔹 雷沙煎堆仔呢個雷沙煎堆仔真係一試難忘!外皮煎得香脆,內裡豆沙香甜綿密,並唔會太油膩。埋單係咁大粒食落去,口感豐富!唔愧為我哋嘅最愛之一。評分:🌟🌟🌟🌟🔸 鳳爪排骨煲仔飯香氣逼人嘅煲仔飯雖然份量唔算多,但係個飯香得嚟好糯,鳳爪同排骨都煮得入味,鳳爪啲皮啲膠質簡直係無可挑剔,排骨都相當嫩滑。評分:🌟🌟🌟🌟🌟🔹 真功夫潮州粉果味道好特出,粉皮煙韌但唔會太厚,啲內餡汁足足,令人欲罷不能!即使咁多樣點心,呢款粉果依然脫穎而出。評分:🌟🌟🌟🌟🔸 晶瑩鮮蝦餃蝦餃皮薄而透明,內裡每隻蝦肉新鮮彈牙,調味亦非常好,每啖都係滿滿蝦香。比較其他地方嘅蝦餃,呢款絕對唔輸蝕。評分:🌟🌟🌟🌟🔹 一口
🔸 馬拉糕

🔹 雷沙煎堆仔
🔸 鳳爪排骨煲仔飯

🔹 真功夫潮州粉果
🔸 晶瑩鮮蝦餃

🔹 一口鮑魚燒賣
呢款燒賣每隻都好多料,加咗細細隻鮑魚喺上面,顯得幾豪華,但係味道冇想像中突出。不過,口感上勝在多層次。評分:🌟🌟🌟

🔸 椒鹽魷魚鬚
呢個比例大,好適合一齊分享。魷魚鬚炸得金黃,外面薄薄嘅粉皮好脆,入面又煙韌有嚼勁,椒鹽調味亦係啱啱好。評分:🌟🌟🌟🌟

🔹 金湯小龍包
湯汁濃郁香甜,包皮夠薄唔會影響湯汁嘅流量,食落非常滿足。自家特色,值得推薦。評分:🌟🌟🌟🌟
🔸 黑金流沙包
流沙唔會太稀,又唔會太稠,可以成功流出嚟,啲鹹蛋黃味道濃厚,外面嘅皮好有嚼勁,顏色亦有趣。評分:🌟🌟🌟🌟

至於價錢,整體嚟講喺旺區內算係合理範圍,食物水準高,服務又好,值得一試。
2025-04-04 735 浏览
喺旺角,都可以嘆茶,一盅兩件嘅點心,係香港嘅地道美食,今日同旺角工作嘅朋友,就嚟咗附近嘅酒樓食點心嘆茶。我同朋友叫咗以下嘅點心,招牌黑金流沙飽,晶螢鮮蝦餃,冰燒格格三層燒肉,遠年陳皮牛肉球。每款我都鍾意食,但特別係以下點心,一口飽魚燒賣(2件)賣相吸引,皮薄而彈牙,內餡鮮美,魚肉的鮮甜與香料的搭配恰到好處。招牌黑金流沙飽這款流沙飽外表光滑,黑色嘅外型好特別,輕輕一咬,流出的鹹蛋黃醬汁濃郁無比,瞬間融化在口中。香濃的流沙,讓人忍不住想再來一個。大大大個包。冰燒格格三層燒肉這道燒肉外脆內軟,三層的肉質分明,口感豐富。咬下去時,肉汁四溢,鹹香的味道令人陶醉,完美展現了燒肉的精髓。遠年陳皮牛肉球最喜愛的就是它的香氣,又夠熱,搭配芫荽的清香,讓人垂涎。牛肉味濃郁,口感滑嫩,充分展現了食材的品質。整體來說,這次的點心我滿意。

每款我都鍾意食,但特別係以下點心,

一口飽魚燒賣(2件)

招牌黑金流沙飽

冰燒格格三層燒肉

遠年陳皮牛肉球

整體來說,這次的點心我滿意。
2025-04-03 470 浏览
今日去呢間盈館食冰火二重天即係🔥火焰鹽燒雞同🧊冰鎮咕嚕肉。除此之外仲有晚市優惠,$58一條沙巴龍躉。屋企人鍾意食魚,仲叫咗深海龍躉兩味:金銀粉絲蒸躉頭腩&翡翠炒龍躉球。火焰鹽燒雞就非常IGable,用現場點火用烈酒燒一燒隻雞,之後再幫你斬件。除咗有得睇仲有得玩,可參加乒乓波抽獎,在坐位位有份抽,獎品包括:火焰鹽焗雞免費 /半價/八折。我就好彩抽到半價。冰鎮咕嚕肉就外冷內熱,個冰盤好大個,入面份量都有十幾舊。咕嚕肉肉質爽淋,外皮掛汁。不失為一份好嘅咕嚕肉。仲有晚市優惠,嗰條一斤嘅沙巴龍躉都斤両十足,屋企人都食得滿意。

2025-04-02 502 浏览
呢間酒樓嘅點心非常不錯,晚市仲🈶推廣優惠,叫火焰鹽焗雞即可參加乒乓波抽獎,抽獎機會按入座人數計算,抽獎獎品包括👉🏻火焰鹽焗雞免費/八折/半價鎮山之寶火焰鹽焗雞侍應會即場燃點鹽焗雞,然後再拎入廚房斬件,雞肉鹹香入味,肉質有嚼勁冰鎮咕嚕肉賣相好靚,味道酸甜適中,外層酥脆,內裡鮮嫩,十分美味可口豐料養生燉湯呢個真係超足料,🈶半隻雞、瘦肉、雞腳、螺頭等配料,個湯真係好鮮甜,好好飲海蜇分蹄爽脆嘅海蜇食落有點兒微辣,分蹄口感清爽,點上白醋食就更美味杞子桂花糕有3️⃣件桂花糕,糕體細膩軟糯,食落充滿桂花香氣,香甜而不膩

鎮山之寶火焰鹽焗雞

冰鎮咕嚕肉
賣相好靚,味道酸甜適中,外層酥脆,內裡鮮嫩,十分美味可口

豐料養生燉湯

海蜇分蹄
爽脆嘅海蜇食落有點兒微辣,分蹄口感清爽,點上白醋食就更美味

杞子桂花糕
2025-04-02 398 浏览
#fafatasty在旺角💁🏻‍♀️ 每一次出旺角行完街最煩惱就係諗食咩好,今次就揀一間舒適傳統嘅中菜,食飯之餘仲可以傾下計!而且呢間中菜嘅味道同價錢性價比都高!⭐️北京片皮鴨🦆$188即叫即片熱辣辣,外皮鬆脆,肉嫩有肉汁,多款配料一齊食就更滿足!⭐️清蒸東星班🐟$368斤兩十足,清蒸最重要食材夠新鮮,東星班肉質鮮嫩魚味濃郁,配合酒樓嘅蒸魚豉油令人回味無窮!⭐️蔥焗桶蠔🦪$148蠔肉size唔細而且數量夠多,蠔味十足,外皮好脆,加埋蔥嘅香味層次豐富!⭐️燒汁雜菌牛小排粒🐮 $148燒汁收得剛剛好,帶微甜,包圍住牛小排粒,牛味重而且夠juicy,雜菌就中和肉類嘅油膩,整體配合得宜!⭐️松露滑蛋炒蝦仁🥚🦐$128我比喻為高配版蝦仁炒蛋,松露為炒蛋增添一份獨特香氣,加埋落蝦仁到非常夾!⭐️火焰鹽焗雞🐓(一隻)$198淨係睇個賣相已經夠晒儀式感,不愧為呢度嘅鎮山之寶,外皮夠香脆,內裏肉質夠嫩夠滑已經值得加分,而且有雞味值得一讚!3月點火焰鹽焗雞原來仲有乒乓波抽獎,有機會免費/八折或者半價就食得到🤩
#fafatasty在旺角💁🏻‍♀️

⭐️松露滑蛋炒蝦仁🥚🦐$128

⭐️火焰鹽焗雞🐓(一隻)$198

• 北京片皮鴨
2025-03-26 678 浏览
帶左屋企人黎盈館食晚飯🥣,最鍾意食中式菜嘅可以去試下呢間😋。推薦菜🪿——片皮鴨 $188酥脆嘅鴨皮同嫩滑嘅肉質🪿,將鴨肉片薄,搭配甜麵醬、黃瓜條同葱絲,包裹係薄餅中,真係好好味‼️推薦菜🐷——冰鎮咕嚕肉 $138一道新穎嘅菜品,將傳統嘅咕嚕肉進行冷卻後食用🤩。酥脆嘅外皮同酸甜嘅醬汁相得益彰,特別適合夏季食用👍🏻。主食🍚——瑤柱蛋白炒飯 $138色香味俱全嘅主食,瑤柱嘅鮮味同蛋白嘅滑嫩相結合,炒飯粒粒分明😋。海鮮🐟——沙巴龍躉 $58(晚飯優惠)沙巴龍躉嘅肉質鮮嫩,魚肉中帶有自然嘅甜味🐟。以清蒸嘅方法,再搭配少許的醬油同香料🌱,已經可以保留魚嘅鮮甜味。小菜🦑——椒鹽大尾鮮魷 $168魷魚外脆內嫩🦑,椒鹽嘅調味令魷魚更加香氣四溢。每一啖都充滿左海鮮嘅鮮美,仲帶有微微嘅辛辣🌶️。依加仲有推廣餐點:🌟片皮鴨🪿/冰鎮咕嚕肉🐷 / 鎮山之寶——火焰鹽焗雞🐓(11:30am後供應)🌟點火焰鹽焗雞即可參加乒乓波抽獎🎟️,抽獎機會按入座人數計算;火焰鹽焗雞抽獎獎品有:火焰鹽焗雞免費/八折/半價盈館 📍:旺角彌敦道601號創興廣場7樓

推薦菜🪿——片皮鴨 $188
推薦菜🐷——冰鎮咕嚕肉 $138
主食🍚——瑤柱蛋白炒飯 $138
海鮮🐟——沙巴龍躉 $58(晚飯優惠)
小菜🦑——椒鹽大尾鮮魷 $168

依加仲有推廣餐點: