2011-12-15
食食下街.見行到左近.又想食煲仔飯.所以就行黎依頭啦.其實之前個幾次食依間 興記煲仔飯都係覺得唔係話太好食.雖然價格係幾平下.但係味道唔算突出.所以就食多次啦,原來新開左間四季煲仔飯,但係可惜好多人排隊.眼見如果要排隊無一粒鐘都無得食.所以就食多一次 興記煲仔飯.去左一間好似比較小人既分店(都要等左半小時)所以一有位入到去就醒水馬上ORDER啦.我地一行三人都點左一個細豪餅,通菜同三個煲仔飯.無奈地又要等左一個鐘,終於黎到啦.豪餅味道都可以,但係唔係話好突出.食落都無咩feel.之後,上埋個通菜.味道就好小小.還可以接受.等到頸都長埋啦.煲仔飯終於等到.等症大約一個鐘.味道差.飯會出水.肉又唔新鮮.成個飯係完全無飯焦的.可以係話同食盅頭飯無咩分別.我只可以講我下次唔會再等兩粒鐘食一個咁樣既"盅頭飯".
咁樣既"盅頭飯".