2022-08-08
印象中第一次食呢間店,成日都會比小籠包既五彩繽紛既顏色牌吸引住,咁啱今日未食午餐,收工過到黎唔使排隊就即刻入去食店員招呼我哋入座之後就即刻上茶,上菜前小食-花生栗子🌰又幾好味喔紋得好夠淋。滿心期待嘅小籠包但味道不如我期待,一定要叫個個都推介既皇朝八式小籠包,八隻唔同味道,但自己最欣賞既係原味,其他都不過不失,勝在色彩豐富,打卡還唔錯,沾小籠包既薑絲同醋係我最欣賞嘅,薑絲好幼而且薑味啱啱好,個醋又淡淡地就咁飲都覺得入到口我飲咗幾匙醋。擔擔麵一黎忍唔住飲啖湯先,有淡淡花椒味,個湯味道幾好但雖在唔夠濃味,太餓兩三下就被我哋食晒。第三樣係食外婆紅燒肉,見到相都流口水覺得要碗白飯,不過唔會食得曬所以當然無叫到飯啦,一碟有六小舊,點知食左一舊已經覺得好飽啦,剩低嘅大爺包曬紋得好夠淋啱我口味,最值得推介但如果豬毛拔乾淨啲會更好食飽最後叫左個黑沙煎餅🥞有點失望,層皮唔夠薄唔夠脆味道麻麻地。最後買單400幾,但佢送咗張100$coupon。
最後買單400幾,但佢送咗張100$coupon。