2022-05-22
👍🏻 泰皇咖喱炒軟殼蟹🦀黃咖喱配上軟殼蟹係食親泰國菜必點!咖喱味道好有層次 椰香同辣味交替出現 令人食停唔到口 直頭當湯咁飲😂 而軟殼蟹有蟹膏 就算放左落咖喱汁 都保持到脆身 配飯/蒜蓉包都唔錯👍🏻 馬拉盞炒通菜見到堆成一座小山嘅通菜 我即刻蠢蠢欲動想夾黎食 馬拉盞偏重口味 微辣 通菜炒得有鑊氣 而且熟度剛好 菜葉依然翠綠🥬👍🏻 辣椒膏蝦頭油炒飯(午餐)炒飯份量算大 配料都多 包括蟹柳、魷魚粒、蜆仔等海鮮 有淡淡既蝦油鹹香 加埋辣椒膏有小辣感覺🌶炒飯做到粒粒分明 👍🏻 龍眼冰(跟餐加11蚊)龍眼冰飲落唔會死甜 反而有龍眼既清香 龍眼肉頗多 抵飲😉注意事項⚠️- 餐廳非常貼心 將餐具放在熱水中 而且每枱都有酒精搓手液💦- 午餐供應時間為1200-1730 假日都有 有大約10款比客人選擇 價錢劃一連飲品 好抵食💰
👍🏻 馬拉盞炒通菜
👍🏻 辣椒膏蝦頭油炒飯(午餐)
👍🏻 龍眼冰(跟餐加11蚊)
龍眼冰飲落唔會死甜 反而有龍眼既清香 龍眼肉頗多 抵飲😉
注意事項⚠️