2017-10-27
今日放工同啲朋友經過大圍,就周圍行下喇。係大圍火車站對面俾我地發現到有間好似幾有feel既日本料理。價錢又唔太貴。就去試下喇!😋😋一入到去 好似去左日本咁。啲員工會日文講“歡迎光臨 ”😃環境幾好。啲位幾好坐,岩哂幾個朋友一齊食下野傾下計。餐廳唔會好嘈,仲會播下啲純音樂!👍幾好。叫野食喇😀見到有個海膽魷魚卷。個名好似好特別,就試下喇!賣相好靚。魷魚包住海膽,未見過咁樣既配搭。幾得意。😄食落去,魷魚好爽,咬落去連埋啲海膽食,海膽好濃既海水味。估唔到係咁夾!😍好味👍值得推介燒雞小腿 🙂雞肉好滑好嫩。燒得幾好味!炸吉列廣烏蠔 炸得好靚好脆,金黃色架。食落去好 juicy, 蠔夠大隻,一咬會有汁出黎。唔錯! 😊😊仲叫左個 安格斯牛肉火鍋 🐄佢有幾款牛揀,而我就揀左安格斯牛喇。牛既脂肪分佈得幾靚😍配埋胡麻醬食,岩哂。個雜菜鍋都好足料。有幾款菜,仲有豆腐冬菇粉絲金菇👍👍最期待既 三文魚腩刺身 終於黎喇!😍哇,真係好肥美呀!好靚😍厚切三文魚腩,食落好鮮甜。好正!由於厚切既關係,食兩三塊已經好滿足了 😌呢個真係正 😃估唔到呢間小店既食物可以有呢個驚喜俾到我地。而且啲職員好nice,又成日幫我地加茶。
就去試下喇!😋😋
一入到去 好似去左日本咁。啲員工會日文講“歡迎光臨 ”😃
叫野食喇😀
見到有個海膽魷魚卷。個名好似好特別,就試下喇!
賣相好靚。魷魚包住海膽,未見過咁樣既配搭。
幾得意。😄
好味👍值得推介
燒雞小腿 🙂
雞肉好滑好嫩。燒得幾好味!
炸吉列廣烏蠔 炸得好靚好脆,金黃色架。
食落去好 juicy, 蠔夠大隻,一咬會有汁出黎。
唔錯! 😊😊
仲叫左個 安格斯牛肉火鍋 🐄
佢有幾款牛揀,而我就揀左安格斯牛喇。
牛既脂肪分佈得幾靚😍配埋胡麻醬食,岩哂。
個雜菜鍋都好足料。有幾款菜,仲有豆腐冬菇粉絲金菇👍👍
最期待既 三文魚腩刺身 終於黎喇!😍
哇,真係好肥美呀!好靚😍
厚切三文魚腩,食落好鮮甜。好正!
由於厚切既關係,食兩三塊已經好滿足了 😌
呢個真係正 😃
真係好值得一黎 😊
等我下次再試下佢地既龍蝦餐先!見隔離抬都食得好正咁!