因為朋友同我都住得遠,揀咗比較中間少少嘅地方-旺角搵食,一開始對食咩都冇咩idea,系見天氣比較涼轉凍,就粗粗地不如去打邊爐啦,咁樣就發現咗呢間食店湯底:招牌花膠鯊魚骨膠原湯鍋(配泡飯)✍🏻去邊都一樣,打邊爐最緊要系湯底,系淥嘢食之前我地試嘅湯底系清甜嘅味道,時間長咗咗淥完嘢食後嘅湯系鮮甜嘅味道,而且湯底仲非常膠原「粘」嘅感覺,累我飲到成肚湯不知幾咁正🤩👉🏻蟹籽墨魚油炸鬼第一次遇到咁嘅配,不得不讚賞佢配搭嘅心機,味道出奇地夾,蟹籽粒都唔少系口到卜卜卜,有新鮮感嘅新式油炸鬼👉🏻日式胡麻冰菜呢款胡麻冰菜只需要facebook share佢哋嘅生日折扣優惠再like埋佢哋主頁後就可以送呢味小食,清涼嘅冰菜配搭胡麻醬系最好味,店員都話呢味冰菜系季節菜,呢個時間食系最適合不過👉🏻雪花美國肥牛雪花❄️分別得好靚,夾起時都冇雪硬咗嘅感覺,肉質入口有少少🤏溶,最緊要嘅系牛有牛味,試過出面食牛雪到冇晒牛肉味嘅人,就會明牛味系有幾重要👉🏻鮮雞件雞肉吸咗個湯底之後,食落就好似湯料一部分咁,重點系非常之嫩滑,邊飲湯邊食效果系最好👉🏻鮮肥鵝腸呢個真系名如其名,啱晒唔肥唔食嘅我,鵝腸帶嘅脂肪十分之多,香膩感更強,如

湯底:招牌花膠鯊魚骨膠原湯鍋(配泡飯)

👉🏻蟹籽墨魚油炸鬼

👉🏻日式胡麻冰菜

👉🏻雪花美國肥牛

👉🏻鮮雞件

👉🏻鮮肥鵝腸
呢個真系名如其名,啱晒唔肥唔食嘅我,鵝腸帶嘅脂肪十分之多,香膩感更強,如果食到最尾真系覺得油膩,我哋都可以用筷子🥢挑走肥膏,想肥唔肥都一樣得

🦾
最後真系要力讚佢湯底,配埋泡飯呢個配搭印象系最深刻,泡飯筒入面裝嘅全部都系炸米,做湯飯真系好有咬口,俾個建議你哋系醬架拎d青蔥落落泡飯更香濃

另外佢地醬架仲有款醬配有魚乾仔都好好食,如果想去試嘅朋友千其唔好錯過呢d指示🤘🏻
🙋🏻‍♀️俾多啲機會唔同食店,只要樂意比機會,通常進步空間可以好大,時日有加會愈做愈好,香港人太健忘急速,對一般評價或要等既食店都唔會返轉頭,相信大家可抱著支持本地食店想法,成長對每間餐廳都十分重要,請一齊多一分抱容之心❤️。👍🏻
2020-01-06