2020-05-28
Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_黃店===========📍登龍街米線黃店 -- 金西南米線🍜💛登龍街都算幾多黃店,呢間就係其中一間啦💛當日中午時間去到坐無虛席,好受歡迎👍------------⭐ 雲南小鍋米線 配 松茸,菜肉雲吞($43)湯底濃郁,其中酸味頗為突出,比🙈米線份量好多,食落口感滑捋捋夠咬口🙈小編點咗唔係咁多舖頭有嘅松茸,似腍版嘅冬菇,但因為湯底味道都幾濃嘅關係,所以唔太dap到松茸係咩味😂菜肉雲吞有兩大隻,不過小編覺得煮得太腍,一咬落去就變咗一大pat野,口感唔太好🙈整體黎講湯底唔錯嘅,不過雲吞有啲失準,下次簡其他餸可能會好啲😂-------------賣相:7.1/10味道:7.2/10性價比:6.7/10回頭率:7/10------------店舖資料名稱:金西南米線地址:銅鑼灣登龍街41-51號金龍大廈地下D舖前往方法:銅鑼灣站A出口----------#金西南米線#米線#黃店#黃絲餐廳#良心小店#吃貨#銅鑼灣#黃色經濟圈#懲罰黃店#pigfoodiexhk#hongkong#hkblogge
#pigfoodiexhk_黃店
===========
📍登龍街米線黃店 -- 金西南米線🍜💛
------------
⭐ 雲南小鍋米線 配 松茸,菜肉雲吞($43)
-------------
賣相:7.1/10