2020-06-15 1500 浏览
好耐都无出去食饭喇! 呢段时间差唔多个个都系咁,加上一出去食饭,搓手都搓到烂(康复中…就唻好番哂) 加上太耐都无约人出去Lunch,咁就食好D啦,而且唔想食得迫迫夹夹,咁系呢面又唔想去太古城都唔算好多有得拣,呢间其实我都有写过食评分店喺系金钟食Burger,价钱分别228 二道菜及248三道菜不过发现Menu 都有嘅扒类系要加钱都成$120,而12:10居然青口系无哂,应该系好多人都会落定呢个先,咁我地拣咗龙虾汤及白芦笋伴山羊芝士炖蛋,配黑毛猪火腿,系唔系好多款拣低下就拣咗香煎地中海鲈鱼前菜一唻到卖相都好吸引,白芦笋好幼嫩加上山羊奶嘅炖蛋配起上唻好夹,味道唔会好咸所以你可以一口加配黑毛猪火腿,呢个前菜非常出色, 而香煎地中海鲈鱼的确好细(半只手掌),心里想好在系三道菜(唔好意思我都系唔系细食)佢系鱼低下配上似系豆加红萝卜西芹等,我要好慢咀嚼会饱满小小,佢嘅卖相系好嘅但味道就可以啦,因为佢皮唔够脆口,一切落去唔会即刻分开,鱼皮会拉扯先可以,咁D汁就会掂到鱼皮(而有间餐厅嘅鱼系令我食过再想食, 本身我不太爱鱼但都会食)所以我就觉得麻麻,加上佢只靠汁先令鱼有味,我觉得佢可以加点盐, 而同
价钱分别228 二道菜及248三道菜
前菜一唻到卖相都好吸引,白芦笋好幼

而香煎地中海鲈鱼的确好细(半只手掌),心里想好在系三道菜(唔好意思我都系唔系细食)佢系鱼低下配上似系豆加红萝卜西芹等,我要好慢咀嚼会饱满小小,佢嘅卖相系好嘅但味道就可以啦,因为佢皮唔够脆口,一切落去唔会即刻分开,鱼皮会拉扯先可以,咁D汁就会掂到鱼皮(而有间餐厅嘅鱼系令我食过再想食, 本身我不太爱鱼但都会食)所以我就觉得麻麻,加上佢只靠汁先令鱼有味,我觉得佢可以加点盐, 而同事食嘅Burger及薯条都系好干,又系幼条McDonald款式,仲要系MC 好食D 添
甜品嘅我拣咗苹果批,真系好多苹果系上面个底又脆口,有咗呢个作为结尾都唔错

顺便一提,一个2XX 平日嘅午餐唔系叫平,但佢嘅法饱片唔脆又冻呢个好失败,希望佢改善