2022-03-01
一向喜歡食日本料理🇯🇵禁堂食前曾到訪過,好喜歡呢刻嘅氣氛,出品更加係有驚喜。呢度鋪面細細但幾次weekend嚟都滿座。師傅係面前即場燒,環境充斥熱鬧交談聲、啤酒杯碰杯聲,好有睇日劇主角收工消遣feel👍🏽👍🏽新年後打算再去回味,但店員話暫時唔做堂食,保障店員同客人安全。係有d失望嘅…原本就係打算去relax下,不過疫情無辦法啦😫😫😫店員推薦左新嘅外賣menu。咁一場嚟到又無理由空手而回嘅,點知menu比我想像中唔同。除左平時有嘅燒鳥,都多左好多以前無嘅便當同外賣選擇,望落都幾豐富😍當日試左「A5和牛漢堡扒溫泉蛋便當」&「A5佐賀和牛御飯糰套餐」再加18蚊加一個「鮮蝦醬油櫻花蝦御飯糰」。價錢合理,相比過往堂食性價比更高更抵食💯至於品質我認為同相約價錢等級日餐嚟講,外賣真係好抵食👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽之前又食過佢地嘅燒飯糰,宜家御飯糰套餐就唔係燒飯糰。欣賞佢調味做得唔錯,裡面都有一隻原整鮮蝦,雖然size不算十分大,以呢個價錢嚟講好合理👌🏽飯糰包裝亦做得幾好,叫多個飯糰方便留翻夜d食都無問題。便當🍱和牛漢堡好juicy,唔係cheap漢堡扒,煎到約7成熟,中間牛肉係紅色的。和牛漢堡其實無需要we
便當🍱和牛漢堡好juicy,唔係cheap漢堡扒,煎到約7成熟,中間牛肉係紅色的。和牛漢堡其實無需要well done,不過建議都可以通知一聲客人,畢竟唔係每個人都接受不是全熟嘅牛肉。如要挑剔就係便當配菜種類可以豐富點,如果配菜可以多種類一點會更加完美👌🏽呢個念頭餐廳真係好唔容易,希望你地可以繼續加油💪🏽
鮮蝦醬油櫻花蝦御飯糰