2021-05-08 246 浏览
早兩日食完中環嘅天海 味道一試難忘😍😍咁啱六點做完嘢經過呢間天吉屋又係天婦羅平時見排晒長龍,唔使等位一於入去試吓!入到去人唔多,招呼都OK,但係座位非常窄,枱面放餐具 水 醃蘿蔔等等 已經非常擠迫但係唔緊要,最緊要都係食物😊😊打開餐牌一睇,樣樣都非常吸引,價錢一啲都唔貴 (心目中用中環天海Price作比較)未點野食店長會嚟放低佢沙律 介紹招牌牛蒡茶同前菜 原來日本以外只有呢間分店點左兩個招牌丼 (睇圖係非常吸引) 但係味道就一般喇 食緊唔同天婦羅好似食緊同一隻味咁 (炸粉定油味?) 食多幾下都放低了,因為味道太無層次,同時念念不忘天海的日本師傅炸的天婦羅總結 外觀 份量 排場 呢間Ok食物高質 應該無可能同大師級比較吧P.S. 好快有人排隊,好快有人吹我哋走 好快我都唔想再食了
早兩日食完中環嘅天海 味道一試難忘😍😍
咁啱六點做完嘢經過呢間天吉屋又係天婦羅
平時見排晒長龍,唔使等位一於入去試吓!

但係唔緊要,最緊要都係食物😊😊

總結 外觀 份量 排場 呢間Ok
食物高質 應該無可能同大師級比較吧