2019-07-24
今次係第二次食K11呢間pancake。然後發覺已經唔再好食, 都幾失望!記得第一次食個pancake, 空氣感真係好足夠, 好輕, 食落口真係有幸福既感覺。所以當佢裝潢既時候真係好期待佢再開返可以去食。點知.. 今次食已經唔再係嗰回事..7點幾去到餐廳, 冇乜人, 可以直接入去坐。其實裝潢冇咩點變, 都係日系粉黃tone 加 淺啡木傢俱, 係簡單舒服既感覺。係menu見到個綠茶好吸引 (利申:綠茶控) 就即刻就叫左。另外再揀左個caramel pancake。另外再配埋三款果茶, 諗住食甜野可以冇咁漏。2份Pancakes個擺盤係靚既。但係單講啲pancakes就唔係太吸引, 兩塊疊埋好似榻左咁謝晒皮。上面仲要有白色團子同caramelised pears砸到中間凹陷左。綠茶 Pancake食落去味道幾好, 唔會太甜。綠茶醬都幾濃郁, 夾埋團子 蕨餅 綠茶雪糕 同 紅豆蓉 一齊食都幾夾。Caramel Pancake個maple syrup夾埋pancake有點點怪, 唔難吃既。有啲caramelised walnuts & pears伴住一齊食都係特別既。總結, pancakes既
7點幾去到餐廳, 冇乜人, 可以直接入去坐。
另外再配埋三款果茶, 諗住食甜野可以冇咁漏。
2份Pancakes個擺盤係靚既。
綠茶 Pancake
Caramel Pancake
總結, pancakes既部分係失望既。當而香港多左咁多日式pancake店既時候, 我暫時都唔會再返去食住lu!!