2007-10-27
若果希望食到一等傳統日本菜應該會失望, 因為出名的都係新派日本菜, 反而傳統既壽司冇咩特別驚喜.侍應知道我哋第一次食, 就好耐心咁介紹餐牌上既菜. 佢哋既推介十分可靠, 我哋基本上跟晒佢既推介.頭兩樣冷盤已經成為全晚高潮.雖然只係章紅同埋吞拿魚刺身,但加上自家製醬汁後, 便成為一流的前菜. 酸味不但醒胃, 仲帶出魚既鮮味. 刺身霎時變成配角, 汁才是主角.唔知係咪前菜太出色, 令到熱葷相比之下冇咁特出. 燒肉排其實所有嘢包括醬汁肉質都好出色, 有d似义燒, 但都仲係懷念緊條魚.甜品, 試咗啤酒味雪糕. 值得一試, 好特別, 但個人不覺得好吸引好好食. 另外仲食咗朱古力軟心蛋糕, 可惜配雪巴, 個人始終鍾意配雲尼拿雪糕.總括來講, 一次十分開心舒服既dinning experience