2022-05-27
灣仔又多間新嘅burger 快餐店最吸引之處 令我直接行入去一試就係佢地有 #芝士辣肉醬薯條 🤤 佢地依家仲有個 #comboset #steaksandwich combo 2️⃣ $135呢隻 #燒牛扒潛艇堡 真係不得了~絕對係二人份量 超巨型#法式麵包🥖 入面配有 #青醬 #芝麻葉 #汁煮洋蔥🧅 然後再夾著 🇬🇧 #西冷牛扒 🥩雖然 #薄砌 但唔係因為 #偷工減料係薄砌真係match d 兼且控制得剛好個牛扒唔會好老好韌 仲嫩嫩地口 可以一啖連埋個包咬到😋再加上有兩大塊蕃茄 食落更fresh 更juicy #芝士辣肉醬薯條 🍟講真 食完半個潛艇都已經好飽😅同埋咁啱我地坐正個冷氣位 攪到個薯條吹到凍哂😤薯條份量幾多 個辣肉醬都唔錯 不過對於唔係好食得辣嘅我 真係有點辣要夾走哂啲 #墨西哥辣椒 😅😅同埋 芝士同辣肉醬可以再多啲 豐富啲就更開心啦~#SignatureChicken #招牌炸雞漢堡 $50加 $30 可變set 跟小食+汽水由於朋友唔食牛 所以成日食burger 都係炸雞佢大讚呢間嘅炸雞🍔炸雞夠juicy 炸粉唔會過厚 個醬亦同炸雞好match 👍🏻小食可以四揀一 我地揀咗
最吸引之處 令我直接行入去一試
就係佢地有 #芝士辣肉醬薯條 🤤
佢地依家仲有個 #comboset
#steaksandwich combo 2️⃣ $135
呢隻 #燒牛扒潛艇堡 真係不得了~
絕對係二人份量 超巨型
同埋咁啱我地坐正個冷氣位 攪到個薯條吹到凍哂😤
薯條份量幾多 個辣肉醬都唔錯
不過對於唔係好食得辣嘅我 真係有點辣
要夾走哂啲 #墨西哥辣椒 😅😅
同埋 芝士同辣肉醬可以再多啲 豐富啲就更開心啦~
芝士辣肉醬薯條
#SignatureChicken #招牌炸雞漢堡 $50
加 $30 可變set 跟小食+汽水
由於朋友唔食牛 所以成日食burger 都係炸雞
佢大讚呢間嘅炸雞🍔
招牌炸雞漢堡 Signature Chicken
小食可以四揀一 我地揀咗 #TaterTots #炸薯粒
Size 一口擺得落口 表面炸得好脆 但內裏唔會乾哂 食到薯蓉
炸薯粒 Tater Tots
佢地半自助式 點完餐等no. 攞burger & 小食
然後係旁邊自己斟汽水 同攞餐具、醬汁
#burger #灣仔美食
#hker #hkig #hongkongfood #香港加油 #食好西😋 #互推互追互讚 #nofilter