2007-10-08
日期:2007年10月4日行左兩間酒店,就揀選Ritz Carlton,有半buffet同D a la carte俾你選擇.散叫都好貴,所以都係揀咗半buffet加今期set好既晚餐(Autumn Delight)喇.有五件餐包(有四件法國包,唔係咁岩食,有一件蒜蓉軟包,好好食);一件牛扒(八成熟既beef tenderlion:好有口感)有一件鵝肝(第一次食,好膩啊!),薯蓉件碟;一件軟殼蟹(炸得脆卜卜,超正),一杯餐飲.煙三文魚,蠔,龍蝦湯(好香濃),沙律,甜品(推介Tiramisu, Black chocolate with orange biscuits),水果係自己出去攞.唔睇openrice都唔知,原來哩間酒店就黎closed喇!開頭睇落dmenu加上我唔係咁了解個餐究竟係點樣情況,女服務員都好細心咁同我地解釋番,我真係好失禮;之後原來佢地漏左單,送上兩杯鮮榨橙汁以表歉意.