2015-11-16 1065 浏览
同班兄弟聚一聚, 雞煲+邊爐絕對係不二選擇. 之前已經食過呢間一次, 今次食雞煲都係揀返佢. 事關有幾樣野真心覺得呢間做得幾好.第一佢有得揀鴛鴦煲, 有人食辣又人唔食辣都可以分兩邊, 唔洗就黎就去, 又唔洗叫兩個煲食唔晒.第二佢有得揀淨脾或者淨雞胸, 講真次次食雞煲都有一大堆野唔食得/唔係好鍾意食, D雞腳呀, 雞頸呀, 雞pat pat, 雞翼尖個D, 其實有1/3都食唔到. 呢度好就好在可以比多少少錢要全脾 or 全胸第三呢度D雞煲做得好入味又唔會油. 有次特登入新界食雞煲, 咬落去個心白雪雪無味, 完全無味. 但呢間食過兩次都無咁ge 問題, 每一件雞件都入晒味, 好正. 同埋佢D配料都算幾多, 所以味道都好豐富.今次我地就叫咗鴛鴦煲, 一邊小辣, 一邊挑戰大辣, 兩邊都係啖啖肉雞脾, 大辣個邊真係好激, 佢地呢隻辣係起初入口唔會有好大感覺, 而係當你吞咗落肚, 佢D 辣會再由個口裏面浸出黎, 而當你每食多一件, 就會再憎加D 辣度, 非常刺激過癮! 大家都掛住挑戰大辣, 好快已經清晒, 後黎再食埋小辣個邊, 個口已經好辣, 感覺上個辣度同大辣無分別.第二round 打邊爐, 都

第二round 打邊爐, 都係想食返唔辣, 所以叫咗雞湯同埋龍蝦湯. 龍蝦湯好香好濃, 用黎襯海鮮好啱, 所以叫咗個海鮮拼盤, 而雞湯個邊主要襯肉, 我地就廢事煩叫咗個牛拼盤乜都有. 海鮮拼盤D料好新鮮同埋都係貴價野, 尤其係鮑魚, 蝗子, 帶子同花甲, 大大隻好鮮味, 仲有花膠, 索晒汁好正; 而牛拼盤都好正, 尤其係佢個靚牛皇, 厚切, 而且脂肪平均, 呢樣真係滿分! 另外仲有牛白肉, 呢樣唔係度度有.

最後黎多個雜菜籃, 4個大男人真係食到頂到上心口. 呢間D雞煲同埋火鍋料真係好正, 係尖沙咀食呢個level 的雞煲火鍋, 價錢算好合理, 我見佢10點後宵夜有特價, 如果等得食宵夜都幾抵!
2015-11-01