2019-12-14
又到左拍拖週年既時間了 要搵間好少少既餐廳慶祝一下 搵左一輪 最後找到花木 。花木既環境好舒服 大家靜靜在談天 空間感好大 完全不會被人影響自己 餐牌上太多食物了 為了減少煩惱 我們直接點了一個大滿足套餐 $498@前來一個前菜 賣相十分精緻 是芥辣八爪魚🐙和紅酒🍷(葉)橋頭 芥辣八爪魚🐙有一定既刺鼻感 但調得剛剛好 不會太辣 而橋頭真是頗開胃 用黎做前菜真是幾好的然後來了刺身4點,壽司3貫和生蠔 先講生蠔 是來自法國🇫🇷配上少許特製醬汁 味道不錯 完全不腥👍🏻然後刺身方面 有牡丹蝦 油甘魚 三文魚 赤貝(配青檸)全部都十分新鮮 而壽司有青魚壽司 腐皮壽司 玉子壽司🍣最欣賞個腐皮壽司 甜甜地幾開胃其實⋯食完壽司 都已經有半飽 但其實 所以都係前菜 主菜係火鍋🍲選左昆帶湯底 唔會太咸 就咁飲都好味 食物好似係無限添加 不過真係一樣都冇重嗌 因為份量都幾多都好足料北海道松葉蟹🦀 可以就咁食可以再淥 我地就冇再整熱 就咁食好正 好新鮮 好易就拆到成條出左黎然後都飽飽地 😅但重有和牛 豚肉 烏冬同菜最後真係食到攬住個肚 飽到呢 但重未完架 重有美美甜品 是叫水信玄餅。內有奶凍 椰果 紅豆 Cr
另外重有個綠茶🍵餅 一口食埋 超滿足❤️
埋單2人1千 但都真係幾值 份量多而且好新鮮 由頭食到尾 💯💯💯