識得搵食嘅人應該都知道而家都有幾個訂位APP,係可以方便大家唔使等位,又可以攞到折扣食好西㗎啦。所以成日出街食飯嘅我點可以唔好好利用呢?其實我用app訂過呢間餐廳有兩次,但係最後冇去到,估唔到今次去咗之後,真係發覺自己揀錯咗地方囉。點解會咁講?我比預定時間早去到,大約6:30就到咗餐廳喇。去到嘅時候發現冷氣機已經係壞咗冇冷氣啦,但係唔代表咁樣就令到我燥。。。用APP訂位享有8折,但一坐低個肥仔夥計放低個餐牌就轉頭走喇!其實大部份嘅餐廳見你用APP訂位,佢哋都會首先介紹一下邊啲有邊啲冇折扣嘅。我諗大家都知啦。但佢就冇。咁我就主動問返肥仔夥計,肥仔夥計就話『魚/雞/甜品/飲品』『套餐』就冇折扣,我即嘥氣咁話即百無咁劑?肥仔夥計就背對住我,邊行邊講話:係呀我都唔知佢做個折扣黎做乜?然後我就會答啦大部份嘅餐廳都係飲品、套餐呢就冇折扣嘅,咁但係都未至於話魚呀雞呀咩都冇吖!點知個肥仔夥計仲串串嘴話:係吖,咁連訂位優惠幫你取消囉。其實我聽到呢個時候我已經即刻望住佢,難聽啲講你呢句野放係心啦,你對住個客講你識唔識做啊!👇🏻午市餐單串嘴冇禮貌肥仔夥計👇🏻泰式生蝦,用放熱飲嗰隻碟上,精緻到呢。。。👇🏻泰式

👇🏻午市餐單

串嘴冇禮貌肥仔夥計

👇🏻泰式生蝦,用放熱飲嗰隻碟上,精緻到呢。。。

👇🏻泰式奶茶,$35-都係細細杯,味道正常

👇🏻青咖喱雞飯,唔知係咪因為有折扣嘅關係,呢間野所SIZE都好精緻㗎!咁都有一碗飯嘅,A CUP咁囉

👇🏻串燒牛肉,呢個我覺得係咁多碟最好,都
叫做燒得啱啱好嘅

👇🏻Set menu餐牌